Hold deg til saken, Haslestad!

"Det må ikke være slik at enkelte plundrer livet av seg med store krav til dugnad og egenkapital, mens andre kommer til dekket bord takket være politiske snarveier og lemfeldig og særdeles slett saksbehandling", skriver Knut S. Evensen.

"Det må ikke være slik at enkelte plundrer livet av seg med store krav til dugnad og egenkapital, mens andre kommer til dekket bord takket være politiske snarveier og lemfeldig og særdeles slett saksbehandling", skriver Knut S. Evensen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg ser at tidligere ordfører Karl Einar Haslestad foretrekker å snakke og skrive om noe annet enn det som var mitt hovedpoeng: Saksbehandlingen, både av saken om kunstisbanen og nå sist om ytterligere bidrag til anlegget på Konnerud, slik at Sande har og skal investere 2.215.000, samt  yte 217.750 kroner årlig til drift  i 20 år av et  vinteridrettsanlegg til en marginal og klar idrettsspesifikk sport som bandy.

LES OGSÅ (SA+): Vil ikke bevilge penger til Konnerud 

Jeg – og jeg har helt sikkert et stort flertall av idrettsinteresserte og tillitsvalgte i Sande-idretten med meg – unner alle idretter levelig vilkår til en rimelig utgift.  Men når det offentlige, som en kommune, engasjerer seg, så må det praktiseres rettferdighet. Det må ikke være slik at enkelte plundrer livet av seg med store krav til dugnad og egenkapital, mens andre kommer til dekket bord takket være politiske snarveier og lemfeldig og særdeles slett saksbehandling.

I utgangspunktet og med Sande kommunes krav til alle andre som bygger spillemiddelanlegg, skulle ikke medvirkningen til anlegget på Konnerud vært godkjent i det hele tatt. Anlegget sto ikke på handlingsdelen til idrettens anleggsplan, hvilket er et krav til alle andre.

LES OGSÅ: - Jeg trodde det var en aprilspøk å gi penger fra Sande til Konnerud! 

Anbefalingen fra  Idrettens kontaktutvalg – Idrettsrådet – var basert på et falsum. Idrettsrådet lå nede etter at daværende leder Tommy Svendsrud ga opp sin kamp mot kommunen, både for å få en rimeligere Selvik-hall, og en idrettshall som ville tjent både friidrett og turn bedre. I en slik situasjon lot en tidligere ansatt eller tillitsvalgt i Norges Bandyforbund, bosatt i Drammen, seg velge som Nordre Sandes Ils representant til idrettsrådet. På eget initiativ og uten en behandling i et samlet idrettsråd, skrev denne personen en anbefaling om at Sande kommune burde bidra til kunstisprosjektet på Konnerud – på vegne av idrettsrådet. I en hvilken som helst annen sammenheng hadde en slik forfalskning ført til påtale. Inntil nå har heller ikke handlingen vært påtalt i Idrettsrådet.

Saken gikk glatt gjennom hos politikerne i Sande. Haslestad erklærte seg inhabil, men ingen må være så naive å tro at han var helt uten påvirkning. Men det var en bragd. Ingen som har bygd idrettsanlegg i Sande – jeg er med på mitt trettende spillemiddelanlegg for tiden med inntakshytta på Vestskauen, vil en gang drømme om å be om årlig driftstilskudd på mye over 200.000 kroner i året over 20 år. Og det til et prosjekt i en kommune som de samme ikke vil slutte seg sammen med. Men å pålegge en ny kommune av Sande, Holmestrand og Hof en slik årlig utgift, det synes helt greit.  At de ikke skammer seg!

LES OGSÅ: Garderober på Konnerud 

Allmennheten skal vite at når idrettslagene i Sande vil bygge spillemiddelanlegg er kommunen – unntatt skogsetaten - ofte den største bøygen. Roy Nilsen redegjorde i forrige nummer av Sandes Avis for det slitet daværende Selvik IF gjennomgikk over 10 år for å få til sitt anlegg.

Da SSK begynte planleggingen av ei inntakshytte på Vestskauen, begynte vi først med hva slags krav Sande kommune ville stille til utslipp. Det gikk både vinter og vår før vi i det hele tatt fikk svar, til tross for purringer. Omsider fikk vi til en slags befaring, men heller ikke det hjalp. Da ble vi henvist til Lier kommune, fordi ”Lier stelte med den slags, også for Sande”. Etter en befaring fra ”eksperter” derfra fikk vi beskjed om å engasjere en konsulent(!)  Det kostet oss bortimot 40.000 kroner.

Men nå er vi godt i gang og håper at inntakshytta på Vestskauen sammen med det utmerkede løypenettet – i år har det vært skiføre på natursnø fra 5. november til nå – skal gi både aktive, trimmere og mosjonister fortsatt et godt tilbud. I vinter har det på fine helger vært opp mot 200-250 biler på Vestskauen, mens våre aktive har vært på skirenn utenbygds, men dessverre som regel uten garderober - delfinansiert av Sande kommune.

Når vintrene i fremtiden kanskje blir for dårlige også på Vestskauen ser vi frem til at Sande kommune uten normal saksbehandling og i hurten og sturten støtter et snøkanonanlegg til kr. 2 millioner, og vi er veldig glad for at de også tar på seg driften de neste 20 åra med kr. 200.000,- i året. Eller?

PS: Jeg ser at Haslestad begynner å dele ut sjikanerende personkarakteristikker av folk som ikke deler hans syn på hva som er forsvarlig og rettferdig behandling av spillemiddelsaker.  Selv om han har dårlige argumenter til forsvar for sin sak, bør han holde seg for god til slik omtale av  meningsmotstandere, etter min mening.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken