Månedens post finner du på Prestslettås

September: Denne måneden finner du posten på Prestslettås.

September: Denne måneden finner du posten på Prestslettås.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det har vært meget bra deltagelse på Månedens Post hittil i år. Orienteringsgruppa i Sande Sportsklubb har registrert mellom 142 og 331 navn i boka hver måned.

I september har vi lagt posten til et sted som skulle friste mange, nemlig Presteslettås på Vestskogen. Vi hadde post der for noen år siden også, men mange har spurt om vi kan legge posten til dette flotte stedet en gang til.

LES OGSÅ (SA+): Avsluttet 90-årsfeiring med bondebryllup og høstmarked 

Ser Gaustatoppen

Presteslettås ligger 561 moh. og som navnet sier er det en temmelig flat ås. Det er store partier med bart fjell og spredt furuskog. Det er også noen som har lagd et par fine sitteplasser.

Kassa med bok til å skrive inn navnet sitt er plassert godt synlig rett ved det høyeste punktet. Der er det fin utsikt mot vest og nord, man kan for eksempel se Gaustatoppen.

Hvis man går et par hundre meter mot syd er det en annen sitteplass med flott utsikt mot Sandebukta.

Blå taustumper

For å komme til Presteslettås er det enklest å ta bil opp Kalmoveien helt til den ender ved Lavvannsmyr. Derfra følger man bred blåmerket sti vestover mot Kabretta. Etter en km krysser man kjerreveien som går opp til Kabretta, og fortsetter på sti videre.

Det er hengt ut en del blå taustumper som viser riktig vei. På slutten er det også bygd noen små varder der hvor stien er litt utydelig over bart fjell. I tillegg har vi i o-gruppa hengt ut en del rød-hvite merkebånd.

Turen er på drøye to km hver vei, og man bruker omtrent 45 min. opp. O-gruppa i Sande SK håper at mange vil ta denne flotte turen, og skrive navnet sitt i boka. Kartutsnittet er hentet fra Turkart Vestskogen som kan kjøpes i Sandvina bokhandel og Sport 1 i Sande sentrum.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags