Alt klart for Vardal rundt

Denne kameratgjengen står bak Vardal rundt: August Aaserud (fra venstre), Magnus Gravningen, Ole Kristian Lofsberg og Fridtjof Aaserud.

Denne kameratgjengen står bak Vardal rundt: August Aaserud (fra venstre), Magnus Gravningen, Ole Kristian Lofsberg og Fridtjof Aaserud. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag ligger alt til rette for den åttende utgaven av løpekonkurransen Vardal Rundt.

DEL

– Dette er et løp for alle, fra de superspreke til de som vil gå, understreker Fridtjof Aaserud i arrangementskomiteen.

Vil sette rekord

Det er åttende gang at en gjeng Sandekamerater arrangerer løpet. På det meste har løpet samlet 210 deltagere. Arrangørene vil gjerne sette ny rekord i år.

LES OGSÅ (SA+): Andre gang med leker på Bøplassen 

– De raskeste bruker rundt 18 minutter, mens med rolig jogg kommer man under 45 minutter. Utfordre gjerne en venn til å bli med, sier Aaserud.

Spurtpris

Starten på løpet lørdag finner sted fra toppen av Gamlehjemsbakken. Deretter går den bort mot Bolstad. Etter en kilometer er det lagt inn en spurtpris, slik vi kjenner det fra langrennssporten.

Så går løypa inn i et noe hardere parti opp mot Vardalstoppen. Vel oppe er deltagerne halvveis i løpet. Her vil det bli drikkestasjon for de som føler de trenger det, opplyser Aaserud. Fra toppen av Vardalsbakken lover han et lett parti inn mot mål i bunnen av Gamlehjemsbakken.

Gir til kreftsaken

Deltagerne må regne med en liten sum i startavgift. Pengene går til et godt formål.

LES OGSÅ (SA+): Får støtte til turvei 

- Fordi vi har fått mange deltagere har vi valgt å gi overskuddet til en veldedig organisasjon. I 2014 ga vi 9.000 kroner til Aktiv mot Kreft. I fjor ga vi 21.500 kroner til Aktiv mot Kreft. Denne summen vil vi knuse i år, så la oss løpe for en god sak, ivrer Aaserud.

Glade for hjelp

Arrangementsansvarlig Martin Wiig Larsen i organisasjonen Aktiv mot Kreft bekrefter samarbeidet med kameratgjengen i Sande.

- Vi er veldig glade for innsatsen i Sande. Dette setter vi stor pris på. Fysisk aktivitet er vår fanesak, sier han.

Artikkeltags