HK-72 er serieleder etter storseier

Mange i nettet: Theodor Kortvedt scoret hele 11 mål. Foto: Yngvar Brekke

Mange i nettet: Theodor Kortvedt scoret hele 11 mål. Foto: Yngvar Brekke

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

HK-72 herrelag møtte Larvik i seriekamp i Sandehallen søndag 1. oktober og vant med 23 mål over en motstander man på forhånd regnet som en av opprykksfavorittene.

DEL

Etter tre kamper står nå HK med tre seire, alle mot presumptivt gode lag.

I søndagens kamp var HK-spillerne veldig på hugget fra start og ledet 4-1 etter fem minutter og 8-2 etter ti minutter spilt. Anført av rutinerte Erik Øverby, debutant og venstrekant Markus Støen (16 år) og en kontringsvillig høyrekant i Theodor Kortvedt (toppscorer med 11 mål) viste HK-72 Sande seg som et bedre lag i alle spillets faser kampen igjennom.

Lagene spilte mot hverandre også i fjorårets seriespill, da i 4. divisjon. Den kampen endte uavgjort. Begge lagene rykket opp til 3. divisjon og siden Larvik har uttalt at de har opprykksambisjoner var Sande-laget spent på hvilket mannskap de ville komme med til Sandehallen.

LES OGSÅ (SA+): Trygve knuste konkurrentene i junior-NM 

Tatt store steg

Men 18-åringene i HK-72 har tatt store steg i sin utvikling siden fjorårårssesongen og har en fart, intensitet og glød i spillet sitt som få lag i 3. divisjon vil matche. At laget også er forsterket med spillere som har flere sesonger i eliteserien og 1. divisjon gjør at forhåpninger om spill i 2. divisjon allerede neste sesong er tilstede.

Erik Øverby (bakspiller/venstrekant, tidl. DHK), Nikolai Solbakken (målvakt, tidl. Falk) og Theodor Kortvedt (høyrekant, tidl. DHK) tilfører laget rutine og blandingen ung og gammelt gir en svært severdig håndball å se på for publikum.

Kamputvikling:

 • 4-0 * 10-2 * 16-6 * 23-8 * 31-9 * 37-15 * 40-20 * 46-23.
 • Seriekamp menn 3. divisjon Sandehallen 1. oktober 2017.
 • HK-72 SANDE - LARVIK TURN 46 – 23 (23-8)
 • Theodor Kortvedt 11
 • Erik Øverby 8
 • Amund Støa 4
 • John Galleberg 4
 • Nicklas Nielsen 4
 • Simen Stangeland Nielsen 4
 • Markus Støen 3
 • Bendik Kjeseth 3
 • Sivert Å. Amundsen 2
 • Thomas Svendsøy 2
 • Hans Petter Oddvik
 • Henrik Gleditsch
 • Sander Akerlie

LES OGSÅ (SA+): På elveekspedisjon 

Debutkamp

– Dette var debutkampen min på herrelaget, smiler 16-årige Markus Støen.

– Jeg har trent med 99-gjengen ett par år, og det er veldig bra for utviklingen min at jeg får trene her. Vi spilte innmari bra, spesielt i starten og gutta på laget var veldig flinke til å backe meg og gi meg en god opplevelse av kampen, skryter Markus.

– Jeg fikk en del flere sjanser i denne kampen enn jeg har fått tidligere, sier en fornøyd toppscorer Theodor Kortvedt.

– Vi får til dette spillet på treninger så det er fint det går i kamp også. Vi hadde ikke særlig informasjon om Larvik på forhånd, men jeg synes vi løste det fint. Vi startet kampen veldig bra og gjør det vi skal og får beskjed om. Utover i andre omganger dabber vi litt av i forsvar og sløser kanskje litt mer i angrep, men vi henter oss inn igjen på slutten og synes det er veldig fint det vi viser. Jeg har veldig tro på at vi skal greie opprykk, sier Theodor.

Litt usikker

– Vi var litt usikker på hva ville møte i dag, forteller Erik Galleberg Øverby.

– Så det handler om å komme seg inn i kampen og kline til fra start. Jeg spiller mye back i dag og på dette nivået er det nok mer morsomt å spille bak på banen enn på kanten. Da blir en mer involvert i spillet. Jeg er for gammel til å løpe opp og ned langs kanten i 2 x 30 min, humrer Erik.

- Vi kan ikke gjøre det bedre i forhold til poengfangst enn det vi har gjort hittil. Men så er spørsmålet når vi møter andre som kjemper om opprykk om hvordan det blir da. Men med de gutta vi har her, med 100% innsats og fokus så blir det bra. Men det vi må jobbe med er å holde konsentrasjonen oppe i forsvar hele kampen. Fremover er alle interessert for da skal de score mål, men bakover må fokuset ligge. Når vi møter de bedre lagene og det blir jevnere kamper så skal vi se om vi holder mål, sier Erik.

Supertente gutter

– Jeg var usikker på forhånd og trodde Larvik ville komme med et bedre lag, sier trener Kent-Harry Søberg.

– Vi fryktet først og fremst en keivhendt spiller som ikke var med. Vi avgjør kampen veldig tidlig. Gutta er supertente og det er mange som har lyst til å spille og det gjør at de som er på banen har lyst til å vise seg frem hele tiden. Vi løp bra og arbeidsoppgaven var egentlig å holde konsentrasjonen oppe hele veien. Vi har en fantastisk uttelling i dag, kun 8 skuddbom. 87% uttelling er helt vilt uavhengig av motstander.

– Selv om motstanden ikke var helt der oppe så er vi flinke til å gjøre de ekstremt dårlige i perioder. Vi slipper litt opp på slutten og konsentrasjonen glipper litt. Men vi er også litt bevisst på at vi ikke går i unødvendige dueller og for å slippe unødvendige skader.

– Det er fint å ha unnagjort de tre første serierundene og være serieleder. Vi har befestet posisjonen i toppen. Jeg trodde at Larvik ville være en nøkkelmotstander i forhold til å være i toppen. Nå har vi hatt Glassverket, Teie og Larvik på rekke og rad og ingen av de har gitt oss nevnverdig motstand. Så nå er jeg spent på hva Sylling har å by på. Men vi kan ikke lure oss sjøl, vi kommer til å være i toppen denne sesongen, forteller Kent-Harry.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags