Historisk aften for Sande

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble en historisk aften på Sande kunstgress fredag kveld, der en stakkars Hemsedal-keeper måtte hente ballen ut av nettet oftere enn hvert tredje minutt.

DEL

– Vi har ikke hørt om noen større seier. Jeg søkte på det, og eneste jeg fant var en seier på 49-2, men det var i sjuerfotball og ikke elleverfotball som vi spiller, forteller spillende lagleder Eirik Hanssen.

Sandes motstandere var langt ifra 6. divisjon verdig, men Hemsedal stilte sporty opp til tross for at de kun hadde 10 kampklare spillere.

Kampen ble 90 minutter med angrepstrening for hjemmelaget, som likevel tok oppgaven seriøst med å forsøke å score så mange mål som mulig. Målforskjellen fikk betydning som et ekstra lite poeng i kampen om KM-tittelen, der Sande nå kan styre sin egen skjebne.

God variasjon

14 mål før og 17 mål etter pause rant inn jevnlig, med god variasjon. Kaptein Martin Smevik ledet an og styrte tidlig inn et par dødballer. Eirik Hanssen, Gustav Sving Helling og Jens-Erik Johansen satte alle inn skudd fra utenfor 16-meteren. Også Kim-Harley Myrhaug sto for en perle på volley i nærmeste kryss.

De fleste målene var av det enkle slaget, da Hemsedal ble løpende imellom og utspilt etter hurtig pasningsspill.

Angrepstrioen Jens-Erik Johansen, Kim-Harley Myrhaug og Gustav Sving Helling var innblandet i det meste, og den rekka alene sto for 17 mål og 21 assist.

Hanssen er svært fornøyd med fredagens kamp, men sier han fikk litt vond smak i munnen i forhold til det andre laget.

– Men Hemsedal var sporty, og stilte opp til tross for svekket lag, avslutter han, som forteller at laget forsøkte å få med seg både dommer og publikum på laget, til ingen nytte.

Drømmedebut for Helling

Sving Helling fikk en lekende lett drømmedebut på A-laget, og gjorde det beste ut av muligheten med 5 mål og 6 assist. Noen som har hørt om en lignende debut fra en 15-åring?

Etter høstferien gjenstår nå to oppgjør, som garantert blir reelle kamper. Begge rekruttlagene til Holeværingen og Steinberg er sterke på hjemmebane, men om Sande kan løse de to oppgavene, kan det jubles for nok et KM-gull.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags