Gå til sidens hovedinnhold

«Alle skal med»-prosjektet fikk 20.000 kroner

Fikk 20.000 kroner fra Rotary

Artikkelen er over 3 år gammel

Sommeravslutning i Sande Rotaryklubb med overaskende tildeling av 20 tusen kroner til prosjektet «Alle skal med»

Sande Rotary har hvert år som mål å støtte lokale eller internasjonale humanitære initiativ. For å skaffe penger til dette, deltar medlemmene i ulike former for prosjekter, som kan spenne fra vinlotteri på møtene til dugnadsaktiviteter som produksjon av ved for salg, salg av juletrær eller julenek og lignende. Slike aktiviteter har som en klar bieffekt at de samler medlemmene og styrker fellesskapsfølelsen og kameratskapet i klubben.

På klubbens sommeravslutning på Prestegården forleden ble årets mottaker av prosjektmidler introdusert. Tove Teien og Aud Gunnestad fra «Alle skal med» var invitert til å snakke om hva de driver med, intetanende om at presentasjonen deres skulle krones med en tildeling av midler.

LES OGSÅ (SA+): Historisk turdag på Guriløkka 

Fortalte om prosjektet

Aud Gunnestad fortalte først om oppstarten av dette prosjektet. Hun, og flere med henne, hadde sett at flyktninger som kom til bygda hadde vansker med å bli integrert, og at barna deres ikke klarte å orientere seg om fritidstilbud. Raskt fikk hun i stand en fotballgruppe.

Etter hvert fant hun ut at det var mulig å søke integreringstilskudd fra Staten, og i samarbeid med kommunen, fylket og Sande Sportsklubb fikk hun i 2013 et tilskudd på 10 000 fra hver partner i samarbeidet. 10 barn var med fra starten, men etter hvert som tilskuddet økte, økte også antallet deltakere.

I fjor bestemte myndighetene at små steder ikke skulle få tilskudd lenger, tilbudet skulle konsentreres om byene. Men Aud & Co ga seg ikke så lett. Sanitetsforeningen og Fotballforbundet ble nye partnere, og i dag nærmer faktisk tallet på deltakere seg 60!

LES OGSÅ (SA+): Fra Sande Produkter til EMPUS 

Idrettens betydning

Tove Teien la vekt på hva idretten betyr for barn og unge. Hun tok utgangspunkt i egne erfaringer, der håndball sto i sentrum for interessen. «Andre bør få oppleve det vi har hatt», som hun sa. Hun fram hevet integreringsaspektet, men også helsegevinsten ved idrettsaktiviteter.

Helsestasjonen og NAV er behjelpelig med å finne fram til familier som trenger hjelp til å finne fram i mylderet av aktiviteter. Sande Sportsklubb har i dag 28 barn som driver med fotball, turn og judo. Et bruktlager skaffer utstyr, blant annet med fotballstøvler og klubbtøy.

Det er viktig å komme raskt på banen når en ny familie kommer til bygda, og allerede i løpet de aller første dagene blir de kontaktet og dratt med. Idretten tilbyr aktivitet i trygge rammer, med trygge voksne rundt barna, og det er nettopp trygghet barna trenger når de ankommer. Barna har ofte en negativ ballast med seg, og noe av hensikten er å gjøre denne ballasten mindre tyngende.

God respons

Både Tove og Aud understreket at de har fått god respons på tiltaket sitt. Målet er ingen inaktive barn i Sande!

Årets Rotarymotto er «Serving humanity», og Per Kveen gjorde et nummer ut av at det er nettopp dette klubben gjør ved å støtte humanitære organisasjoner og tiltak.

I samarbeid med Rotarydistriktet, som matchet summen den lokale klubben kunne tilby, kunne Kveen annonsere at «Alle skal med» mottar 20.000 kroner til sitt gode arbeid til beste for innbyggerne i Sande.

Kommentarer til denne saken