Tunge steg til topps i Fjellskar opp

Lokal vinner: For to år siden var det Mats Breda fra Sande som stakk av med seieren i motbakkeløpet Fjellskar Opp. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Lokal vinner: For to år siden var det Mats Breda fra Sande som stakk av med seieren i motbakkeløpet Fjellskar Opp. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 20. august er det igjen klart for motbakkeløpet Fjellskar opp, der løperne skal forsere 273 høydemeter.

DEL

Fjellskar Opp arrangeres for 5. gang søndag 20.august. Et motbakkeløp i naturskjønne omgivelser i Sande. 273 høydemeter forseres til fots, 3,3 km på sti og skogsbilvei.

I 2016 var det Ingeborg Dahl som vant kvinneklassen, hun slo den tidligere løyperekorden med hele 19 sekunder. Løyperekorden for kvinner er 20.54.

Unge Magnus Tuv Myhre stakk av med seieren i herreklassen, tiden hans ble 00.17.40. Det er 00.01.28 bak løyperekorden som fortsatt holdes av Martin Sulland i herreklassen.

I 2016 var det 115 påmeldte. I 2017 håper vi å kunne få med oss enda flere deltagere.

LES OGSÅ: Månedens post er ved Søndre Toresvann 

Ulike starttidspunkt

Starten går klokken 14.30 for trim- og familieklasse. Her er det ingen tidtaking. Klokken 15.00 går starten for dame-/herreklasse med tidtaking.

Barn 11-16 år som vil delta med tidtaking blir slått sammen med de som deltar i klassen dame-/herre med tidtaking. Barn 0-10 år må delta uten tidtaking.

Starten er 100 meter etter E18-brua i Fjellskarveien, mens målgangen er på toppen av Fjellskarveien.

LES OGSÅ (SA+): Kjempeopptur for Barbro 

Kiosk på toppen

Nordre Sande IL, skigruppa, er arrangør i samarbeid med Thorbjørnsrød og Gulliksrud.

Det er kiosk på toppen for både publikum og deltagere. Alle deltagere får deltagerpremie, i tillegg til 1.-3. plass-premiering i dame- og herreklassen, samt spurtprispremie til dame og herre. Det vil også være utlodningspremier blant alle deltagere.

Påmelding skjer på arrangementets nettside.

Artikkeltags