Gikk helt til topps på Galdhøpiggen

Stor gjeng: 20 av deltagerne på fjellturen var fra Sande. Begge foto: Ellen Dahlin Madsen

Stor gjeng: 20 av deltagerne på fjellturen var fra Sande. Begge foto: Ellen Dahlin Madsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Til topps – Norges sprekeste integreringstiltak ble arrangert for 10. gang i år. Arrangementet er et samarbeid mellom Røde Kors, IMDI, KS OG DNT.

DEL

Cirka 1.000 migranter og frivillige, fra kommuner over hele Norge, gikk til toppen av Galdhøpiggen. Fra Vestfold var det ca. 80 deltakere, hvorav 20 fra Sande.

Fra Sande var det elever fra Voksenopplæringen og nyankomne minoritetsspråklige elever fra ungdomsskolen.

Vi har hatt en flott vår/forsommer, hvor vi har møttes på torsdager og gått turer sammen i Sande, for å bli kjent og forberede oss på toppturen.

LES OGSÅ (SA+): Den store dagen 

Til Galdhøpiggen

Torsdag 29. juni møttes vi på Sande stasjon og ble hentet av buss. Ferden gikk gjennom vakre Norge via Gudbrandsdalen til Lom, hvor vi ble innlosjert i campinghytter på Nordal Turistsenter.

Fredag var det tidlig opp, for bussavgang til Juvasshytta. Derfra gikk turen til Galdhøpiggen i strålende sol. Deltakerne fikk en fantastisk tur til Norges tak. Turen opp tar ca. tre og en halv time, når det er godvær og lite snø. Ved retur til Juvasshytta, var det flere som sverget at dette skulle de aldri gjøre igjen, for så å endre mening på bussen ned til Lom og trygle om å få bli med neste år.

LES OGSÅ (SA+): Sommercamp på Grytebakke 

Kulturfest i Lom

Ved retur til hyttene, valgte noen å bade i elva med iskaldt brevann. Mens andre tok en varm dusj før de gikk på kulturfest i Lom, med middagsservering, kulturinnslag fra hele verden og sponsorstands. Her møttes deltakerne fra hele landet til en trivelig stund.

Lørdag morgen satte vi nesa hjemover til vakre Sande. Bussene kjørte via Valdresflya, slik at vi fikk sett enda en flott del av Norge.

Takk for turen til alle som deltok!

Artikkeltags