Mange nye arbeidsplasser i Vestfold

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sysselsettingsgraden i fylket vårt har falt med hele 2,4% under sittende regjering, sier Arbeiderpartiets 2. kandidat Maria Aasen-Svendsrud.

DEL

- De har ikke klart å stoppe utviklingen og nå trengs det nye tiltak og en annen politikk for å snu denne negative trenden, legger hun til.

Arbeiderpartiet går til valg på at 300.000 skal sikres arbeid de neste ti årene.

LES OGSÅ (SA+): Sp vil ha grønne arbeidsplasser 

Sikre velferdssamfunnet

Tidligere Arbeidsminister og nå 1.kandidat på Vestfold Arbeiderparti sin stortingsliste, sier at utviklingen har gått fra 66,8% sysselsetting i 2013, til 64,4% i 2017. Når vi vet at det viktigste virkemiddelet vi har for å sikre velferdssamfunnet vårt, er hverandres yrkesdeltakelse, blir slike tall ekstra bekymringsverdige, legger han til.

Derfor er det ekstra gledelig og viktig at fylket tilføres nye arbeidsplasser, slik som her i Sande, sier Aasen-Svendsrud og kikker ut over den nye ASKO-tomta.

Den ligger på en del av et stort, nytt næringsområde som er i ferd med å realiseres i Sande. Omtrent 1000 dekar står klart for å tilrettelegges for ulike bedrifter og næringer.

LES OGSÅ (SA+): Ordføreren prøvde jobber 

Stadig nye interessenter

Med en sentral plassering tett på E18 og korte avstander til hele Østlandet, bekrefter ordfører Elin Gran Weggesrud at det stadig dukker opp nye interessenter. I tillegg er kommunen veldig opptatt av å gjøre planarbeidet så effektivt og konsentrert som mulig, slik at det tar kortest mulig tid for bedriftene frem til oppstart.

Sande Kommunes tilrettelegging for et nytt regionalt næringsområde, er viktig for hele fylket vårt. Bare ASKO Oslofjord alene vil tilføre Vestfold bortimot 200 nye arbeidsplasser og er et viktig og veldig kjærkomment tilskudd for å snu trenden, avslutter Dag Terje Andersen.

Artikkeltags