Veien forsvant og kjellere ble oversvømt etter styrtregn i Sande

Kraftig regn sørget for dramatikk i Sande i natt. Brannvesenet måtte rykke ut og tømme kjellere, og veien ved Bjerkøya forsvant under vann og strekningen ble stengt i flere timer.

DEL

(Drammens Tidende) SANDE: Drammens Tidende har fått flere tips etter at et voldsomt regnvær sørget for oversvømmelser på deler strekningen mellom Sande og Svelvik.

En av disse var en kvinne som kjørte den aktuelle strekningen på vei hjem til Berger. Hun ønsker ikke navnet sitt i avisen, men kan fortelle at veien på et tidspunkt lå under vann. Det raste også ut stein og røtter i veibanen.

– Det var umulig å se veien, så du måtte bare kjøre og satse på at veien gikk der du kjørte, sier hun.

Brannvesenet måtte også rykke ut for å bistå huseiere som hadde fått kjelleren fylt opp av vann.

– Brannvesenet har bistått med å pumpe ut vann fra kjellere. Dette var i forbindelse med regnvær, sier vaktleder ved Sør-Øst 110-sentralen, Dan William Jensen.

Stengt vei

Han forteller at de måtte bistå to huseiere for å få tømt deres respektive kjellere.

Fylkesvei 319 mellom Sande og Svelvik ble stengt i over tre timer som følge av oversvømmelsen.

Vakthavende Meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt kan bekrefte at det var lokalt styrtregn flere steder i går.

– Det var noen kraftige regnskurer som passerte både Vestfold og Østfold, ja, flere steder i sørlige deler av landet, sier Haga.

De verste regnskurene var av lokal karakter, derfor er det ikke slik at målestasjonen i Sande har fanget opp mengden som kom på det aktuelle området ved Bjerkøya.

– Det var bygepreget nedbør, og bygene er i sin natur veldig lokale. Dermed er det sjeldent at observasjonsstasjonene fanger opp nedbøren, sier Haga.

– Styrtregn

Målestasjonen i Sande ligger på Lauvkollmyr og gir ingen indikasjon på kraftig regnskur. Den målte bare 10.7 millimeter i løpet av hele lørdagen.

– Dermed kan det være mer aktuelt å se til Horten der en av våre stasjoner målte over 30 millimeter, inkluder 10 millimeter på bare en time. Det er kraftig, sier Haga.

– Det er noen steder som har fått det vi kan kalle styrtregn, sier Haga.


Artikkeltags