Musikk med «Hans og Svein» i Sande kirke

Ønsker seg flygel: Bjørn Luksengård (foran) har med seg «Hans og Svein» i Sande kirke på søndag. Foto: Privat

Ønsker seg flygel: Bjørn Luksengård (foran) har med seg «Hans og Svein» i Sande kirke på søndag. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 22.januar holder «Hans og Svein» sammen med Bjørn Luksengård konsert i Sande kirke, til inntekt for nytt flygel.

DEL

– Søndag 22. januar må alle som er glade i sang og musikk passe på å komme i Sande Kirke! Da skal vi få være med Bjørn Luksengård og «Hans og Svein» inn i deres musikkverden, skriver Luksengård i en pressemelding.

Finansierer nytt flygel

Han forteller at denne konserten er en av mange i kirken hvor hele inngangsbilletten i sin helhet går til finansiering av nytt flygel til menigheten.

– Her vil det komme flotte melodier som perler på en snor, sier han.

Han understreker at disse «kulturpersonene» i Sande ikke behøver noen nærmere presentasjon

– Men for uinnvidde er det verd å merke seg at der hvor de kommer, skapes det god og lun stemning med god sang - og musikk, blandet sammen med gode historier som er gode å ta med seg inn i året som akkurat har startet, sier Luksengård.

LES OGSÅ: Bygdekvinnelaget søker brudepar 

En god sum penger

Flygelstafetten har så langt generert en god sum penger til nytt flygel. I mai ble det bestemt å flytte flygelet fra menighetssenteret til kirken. Det kom ingen motforestillinger, men snarere mange tilbakemeldinger om at dette var det mest fornuftige å gjøre.

En samlet komité bestående av Hans Ludvigsen, Jan Torbjørn Brandsgård, Magne Berg, Sidsel Bakken og Bjørn Luksengård tror også det blir enklere å få flere til å gi penger til flygelsaken når flygelet nå skal stå i Sande Kirke.

Både fellesrådet og flygelkomiteen mener også at det er riktig at noen av pengene går til å kjøpe inn et piano til menighetssenteret med god nok kvalitet. Vedtaket lyder på at dette ikke skal overskride 100 000,-

I mai 2016 sto det omkring 280.000 kroner på flygelkontoen, men nå intensiveres arbeidet og også bedriftene vil få en forespørsel eller et besøk.

Flygelkommiteen håper mange sandesokninger benytter anledningen til å gi et bidrag gjennom inngangsbilletter til konserten med «Hans og Svein», som ikke trenger en introduksjon da de er velkjent i Sande.

Artikkeltags