Herrelaget taper aldri!

G18 G1999 Håndball HåndballUnionen Lerøy TEA

G18 G1999 Håndball HåndballUnionen Lerøy TEA Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lokaloppgjør borte mot et revansjelystent Glassverket var siste motstander i 2017 for HK-72 Sande herrelag i håndballens 3. divisjon. 

DEL

I en jevnspilt kamp dro HK-gutta i land en tomålsseier 29-27 og står som eneste lag som ubeseiret denne høsten og har 10 seire på 10 kamper.

Assistenttrener Jon-Einar Berg Nyork var etter kampen kjempefornøyd med spillernes moral.

- På slutten av kampen viste gutta stor karakter! skryter han.

- Spillerne står frem både fremover og bakover, samtidig som vi holder hodet kaldt og det gjør at vi drar i land en meget viktig og deilig seier. 

LES OGSÅ: Flotte skispor på Vestskauen 

Slitekamp

Glassverket var en av opprykksfavorittene og var svært lystne på seier etter å ha tapt mot HK-72 i seriekamp tidligere i høst.

- Glassverket var på og dette ble en skikkelig slitekamp for oss, forteller Erik Øverby.

- Vi klarte ikke å tette like bra bakover som vi har klart i tidligere kamper og vi får dermed ikke de enkle kontringsmålene, legger han til.  Siden vi heller ikke helt finner flyten i angrep heller så blir dette en jevn kamp hele veien. 

HK-72 er i føringen store deler av dette lokaloppgjøret og leder med både 2 og 3 mål, men hver gang kommer Glassverket tilbake og tar igjen Sandelaget. 

- Det har vært en stor belastning på mange av spillerne våre denne høsten med tøffe kamper i 3. divisjon, Lerøyserien og regionserien forteller Berg Nyork.  Nå skal det bli godt med en pause før vi lader opp til et nytt håndballår.

LES OGSÅ (SA+): Nå har det blitt kult å være dommer 

Rutinerte ringrever

Kent-Harry Søberg er hovedtrener for gutter 18 og herrelaget.  I stor grad består herrelaget av spillere fra gutter 18, men innslagene av rene herrespillere har vært gull verdt i kampene i høst.

- Vi har fått god hjelp av bl.a. et par rutinerte gutter i Erik Øverby, som har en fortid i DHK og Nikolai Solbakken, som har spilt eliteserie og i 1. divisjon med Falk, forteller Søberg.

- De har vært bærebjelkene gjennom hele høstsesongen og har gitt oss ekstra trygghet i spillet, tilføyer han.

HK-72 ble nummer 3 i 4. divisjon i fjor og rykket opp med et nødskrik.  Det var derfor ikke gitt at laget skulle ligge på topp en divisjon høyere etter 10 spilte kamper.

- Jeg var spent foran sesongen, innrømmer trener Søberg. 

- Vi kunne fort ha startet med 2-3 tap om vi ikke hadde fått flyt.  Det er gode motstandere i 3. divisjon hvor flere av spillerne har en fortid i eliteserieklubber.  Men vi viste fort at gutta er godt trent og godt rustet.  Det er også stor konkurranse på herrelaget.  19 spillere har vært med i seriekampene så langt.

Respekt

Kent-Harry forteller videre at han har stor respekt for alle motstanderne i 3. divisjon.  Og at det er en av grunnene til at de har klart å løfte spillergruppa og har gått til hver kamp med riktig innstilling og holdning. 

- Ved å ha den riktige inngangen til hver kamp har vi noen ganger vunnet med både 15 og 20 mål i stedet for å vinne med bare 2-3 mål, sier treneren fornøyd.

Nå gjenstår 8 kamper av serien.  Kun ett lag går opp til 2. divisjon.  HK-72 har et godt utgangspunkt siden nærmeste utfordrer står med tre tap.

- Vi har slått Teie 2x, Glassverket 2x og Larvik Turn, det er de lagene som ligger i toppen bak oss på tabellen.  Vi har et veldig bra utgangspunkt for å greie opprykk, sier Søberg.

Hvor mange fortsetter?

Til våren er flesteparten på 18-årslaget ferdig med videregående skole.  Det blir spennende for klubben hvor mange som fortsetter neste sesong i det som forhåpentligvis er spill i 2. divisjon.

- Noen skal i millitæret eller flytter pga skolegang, men med de som er tilbake sammen med yngre talenter i klubben blir det mye gøy også neste sesong, uavhengig om det blir spill i 2. eller 3. divisjon, avslutter treneren.

10. serierunde 3. divisjon Glassverkethallen 16. desember 2017.

GLASSVERKET – HK-72 SANDE  27 – 29   (15-15)

Erik Lovén 7, John Galleberg 6; Hans-Petter Oddvik 4, Erik Øverby 4, Bendik Kjeseth 2, Nicklas Nielsen 2, Theodor Kortvedt 2, Amund Støa 1, Henrik Gleditsch 1, Nikolai Solbakken.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags