Informerte om turgrupper

Informerte: Vibeke Clausen fra DNT Drammen og Omegn snakket om DNT. begge Foto: Renate Thormodsrud

Informerte: Vibeke Clausen fra DNT Drammen og Omegn snakket om DNT. begge Foto: Renate Thormodsrud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Over 20 møtte opp på planleggingsmøte for turgrupper.

DEL

Vi hadde et fint møte på Spenst tirsdag. Det var daglig leder ved Spenst, Trine Sveia som i våres tok initiativet til å dra i gang dette oppstartsmøtet.

Vibeke Clausen fra DNT Drammen og Omegn snakket om DNT, og hjalp oss videre i prosessen med å starte turgruppe i Sande. Hun har erfaring med oppstart av slike turgrupper fra flere andre kommuner, og forteller at de har blitt veldig populære med mellom 20 og 70 deltakere på hver tur.

DNT har flere ulike konsepter for turgrupper, det var litt ulike interesser blant de fremmøtte, noen var interessert i Barnas turlag og DNT ung, mens andre ønsket en Aktiv gruppe (turer med tempo på kveld) eller en Ut på tur gruppe (lavterskel på dagtid).

LES OGSÅ (SA+): Ønsker turledere til turgruppe 

To turledere

Av de 23 fremmøtte ble 12 igjen for et lite planleggingsmøte. Det ble avtalt et nytt møte for planlegging av turer, 28. august.

Hvor mange som kommer til å ta turlederkurs eller hvor hyppig det blir turer er ikke avklart, det avhenger av hvor mange turledere det blir, og hvor mange turer de ønsker å lede. De som stiller opp som frivillige turledere står frie til å bestemme hvor turen skal gå, hvor vanskelig den skal være og hvor mange turer de vil lede. Det vil være to turledere på hver tur, så det holder at én er kjent.

LES OGSÅ (SA+): Plassen ble norgesmester 

Rom for flere

Turlederkurset holdes av DNT Drammen og Omegn i Drammen 19. og 26. september kl. 10–14. Dersom det ikke passer er det også mulig å delta på nærturlederkurs i andre DNT-foreninger, det er for eksempel kveldskurs i Oslo 6. september.

De som blir aktive turledere for DNT får kursavgiften refundert i etterkant.

Dersom det er flere som har lyst til å bli turleder, kan de ta kontakt med Renate Thormodsrud ved Frisklivssentralen eller Vibeke Clausen ved DNT Drammen og Omegn. Det er rom for flere, og aldri for sent å bli med!

Artikkeltags