Ta turen til Munken

Naturopplevelse: Man må være forberedt på mye stigning opp til Munken, men belønningen er en fantastisk utsikt.

Naturopplevelse: Man må være forberedt på mye stigning opp til Munken, men belønningen er en fantastisk utsikt.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Månedens post i juli ligger på et utsiktspunkt på Munken på Vestskauen. Dette er en bratt tur, og det er flere mulige veier opp dit – alt ettersom hvor langt dere vil gå, og om dere vil gå på vei eller på sti.

DEL

Den korteste turen får dere ved å kjøre mot Vestskauen, og parkere langs veien etter avkjøringa til Ødeskaug – se sør-øst på kartutsnitt.

Herfra følger dere veien opp til Guriløkka, for deretter å ta veien nordover forbi bommen. Omtrent 300 meter etter bommen kommer dere til et veikryss, hvor dere tar til venstre (nord-nordvest).

Følg deretter veien til etter svingen nordvest for Lille Munken. Herfra tar dere stien nordover (tegnet inn på kart).

Stien er merket med bånd, og det er også gule merker på trær langs stien. Stien tar deg opp til posten.

Hele turen er ca. 3,5 km en vei, og dere må være forberedt på mye stigning. Belønningen er en fantastisk utsikt over bygda.

LES OGSÅ (SA+): Drillo til topps i Sande 

Andre muligheter

Vil dere gå mer på sti og mindre på vei, er det flere andre muligheter. Dere kan for eksempel parkere ved parkeringen ved Kalmovann, og ta stien på østsiden av vannet.

Følg deretter stisystemet nordøstover til Guriløkka (bruk kartutsnittet eller ta med kart over Vestskogen), og følg deretter beskrivelsen over. Følger dere denne ruta, er det litt under 4 km til posten.

En tredje mulighet er å parkere ved parkeringen ved veien opp til Kalmosetra, og følge vei og stisystem nordover til Skogssetra (vi anbefaler å ta med kartutsnitt eller kart over Vestskogen). Deretter tar dere veien sørøstover til svingen nordvest for Lille Munken, og tar stien opp til Munken herfra. Denne turen er noe over 4 km en vei.

Vi håper at alle som besøker posten registrere seg i boka som ligger oppi kassa. Postkassa vil henge ute til og med søndag 13. august.

Orienteringsgruppa ønsker alle en god tur!

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags