Sande med seier i tøff toppkamp

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Sande kunstgress, 1. september, 6. divisjon:

Sande SK–Kongsberg 2/Jondalen 3–2 (2–2)

Mål:

0–1 KIF, 12 min

1–1 Sindre Grangård (Martin Smevik), 20 min

2–1 Mahamud Mustafa (Sindre Grangård), 35 min

2–2 KIF, 38 min

3–2 Petter Teien (Kim-Harley Myrhaug), 79 min

Målsjanser:

Sande 7–Kongsberg 9

(1. omgang: 3–5 / Kongsberg: 4-4)

Stjerner:

*** Martin Smevik

** Petter Teien

* Magnus M. Eriksen

Sande slo tilbake etter et par skuffende resultater, og vant en jevn og tøff toppkamp som trolig sendte motstanderen ut av opprykkskampen.

Gjestene fra Kongsberg åpnet derimot aggressivt, og hadde allerede yppet da de tok en tidlig ledelse. Sande ble overspilt på venstre og fomlet i tillegg med å klarere innlegget, og da kom et nådeløst skudd opp i krysset bak keeper Magnus M. Eriksen.

LES OGSÅ: Ungdommene imponerte i Birken 

Hjemmelaget begynte sakte å klore seg inn i kampen, og Sindre Grangård var nær utligning med en heading før han like etterpå fikk fulltreff på volley i Kongsbergs straffefelt.

Kongsberg traff tverrligger med innlegg, før Sande tok ledelsen med et vakkert angrep. Etter flere trekk stusset Martin Smevik igjennom til Grangård, og han fant Mahamud Mustafa som fikk en enkel scoring ved lengste stolpe.

Gjestene var harde å riste av seg, og rett før pause var de tilbake på 2–2 etter å ha vært pågående i Sandes straffefelt–noe som ga en litt heldig scoring som ubevisst ble styrt inn i hjemmelagets mål.

Herlig refleksredning

2. omgang ble tett og sto og vippet da Sande så sårbare ut etter å ha mistet fysikk da både Grangård og Truls Andersen måtte ut. Men med 9 juniorspillere på banen i perioder sto Sande bra imot, og presset fram to gode sjanser på dødballer der Audun Smevik ble blokkert. I den andre enden måtte keeper Eriksen slå unna et frispark retning krysset, før han vartet opp med en herlig refleksredning med Kongsberg alene igjennom.

Ti minutter før full tid kom avgjørelsen, da Endi Zekaj slo Kim-Harley Myrhaug fri på høyre. Angriperen forserte sin oppasser før han tilrettela for Petter Teien, som styrte inn 3–2 ved stolperoten.

Kramper i sluttminuttene

Matchvinneren måtte ut med kramper i sluttminuttene, men en herlig dugnad fra hele Sande-troppen hjalp oss til å tviholde på ledelsen gjennom seks overtidsminutter.

Tre poeng i kveld var nok bra betalt mot et sterkt Kongsberg-lag som hadde mobilisert til toppkamp. Men etter bitre poengtap i det siste var det ikke mer enn Sande fortjente. Og om laget gjør jobben også borte mot IBK 2 i neste kamp, så kan alt være duket for en herlig seriefinale hjemme mot Drafn om to uker.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags