Bør en ordfører forholde seg nøytral debatten om kommunesammenslåing?

- En ordfører er politisk valgt og skal naturligvis stå for den politikken hun er valgt på, skriver Lars Aaserud som svar til DT-lederen lørdag.

- En ordfører er politisk valgt og skal naturligvis stå for den politikken hun er valgt på, skriver Lars Aaserud som svar til DT-lederen lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerPolitisk redaktør i DT lørdag 11. juni hevder at ordfører i Sande skal ligge lavere i debatten om retningsvalg for sammenslåing.

Sande Arbeiderparti anført av tidligere ordfører Haslestad har tatt et tydelig valg på  årsmøtet i 2015 med 24 mot 1 for å slå oss sammen sørover. Dette standpunktet er videreført av ny ordfører fra Arbeiderpartiet.

En ordfører er politisk valgt og skal naturligvis stå for den politikken hun er valgt på. På kort tid har hun blitt en synlig og aktiv ordfører for hele bygda og respektert i de fleste politiske leiere.

LES OGSÅ (SA+): - Lite konstruktivt 

Når ordfører Hansen i Drammen trekker Røysjøvannet og Galleberg skole inn i kommunereformen oppleves det som både freidig og utidig hos mange i Sande. Vi lever tross alt ikke i grevens tid lenger. Men makta rår ser fortsatt ut til å gjelde hos storebror Drammen.

Det er Sande ordførers soleklare rett å svare opp Drammen sine press-metoder.

I skolesaken på Galleberg skyter Hansen kjapt fra hofta, raskere enn sin egen skygge (jfr Lucky Luke) Han fikk med seg alle nesten alle partiene i Drammen i et opprop der Drammen ville garantere for Galleberg skoles framtid.

LES OGSÅ (SA+): Rådmannen gir media skylda 

Etter en kjapp mail-runde skrev de fleste av partiene under på oppropet, unntatt SP som ikke ville være med på et så useriøst utspill. Saken var da for lengst lagt død i Sande. Galleberg skole lever i beste velgående og skal bestå, rådmann i Sande la seg flat og beklaget sin totale avsporing som skjedde under et forhandlingsmøte med Hof,Sande og Holmestrand.

Den «rause»  rådgiver Myklebust i Drammen kommune var den store strategen bak ordfører Hansens utspill sendt til i presse og lagt ut på sosiale medier.

Den samme Myklebust prøvde å latterliggjøre Sandes ordfører gjennom 24 år, da han lanserte sitt retningsvalg  mot sør til andre jevnbyrdige Vestfold kommuner, da Sande ble pålagt å velge hvem vi ville slå oss sammen med.

LES OGSÅ (SA+): – Galleberg er en god skole 

Mageplask, sa Myklebust i en lederartikkel den gangen fra sin PC i DT. Ordføreren vet ikke bygdas beste. I flere artikler ble den erfarne Sande ordføreren skjelt ut og hånet. Ble vær varsom-plakaten glemt og gjemt bort? Er det ikke fortsatt noe som heter god presseskikk? Eller var  det bare et bestillingsverk fra Drammen kommune ?

Ønsker vi i Sande å bli et haleheng til Drammen? Hof, Holmestrand og Sande har forhandlet fram en ganske jordnær og konkret plattform for sameksistens og utvikling i en ny kommune i Nordre Vestfold.

La Drammen få drive på med sitt. Bygge ut et Drammen spektrum på det grønne Marienlyst-området, lage skrytevideoer for sitt gode omdømme, arrangere skirenn i sentrum,stå på for å bli det største knutepunktet utenfor Oslo i hele Østlandsområdet.

Vi i Sande kjenner andre veier til det gode liv i vårt åpne landskap her ute ved Sandebukta.

Artikkeltags