Sande-syklistene kapret åtte NM-medaljer

Av
DEL

Innsendt Sande sportsklubb sykkel fikk to ungdomsmestere i NM terrengsykling med Sivert og Eline Ekroll og totalt åtte medaljer.

Rye IL arrangerte NM terrengsykling 12 -13. september på Langsetløkka, Kjelsås i Oslo. Etter avlysning av det opprinnelig oppsatte NM i Brumunddal var det stor usikkerhet om det i år ble NM. Den største sykkelklubben i Norge Rye heiv seg rundt og fikk godkjenning til å arrangere NM som er sesongens store mål for aktive terrengsyklister.

Arrangementet ble fordelt utover dagen i tråd med smittevernbestemmelsene.

Lørdagens ritt var rundbane og 9 deltakere fra Sande i alderen 10 – 16 år var klare for NM i rundbane. Det var offisielt ungdomsmesterskap fra 13 – 16 år.

Løypa var teknisk krevende og med litt regn på kvelden før og underveis i rittet for noen ble det ekstra utfordrende da røtter og berg ble glatte og sleipe. Det taklet våre utøvere godt og de gjorde det svært godt.

Yngstegutta kjempet godt

De yngste gutta er ivrige på ritt og trening og liker utfordrende terreng. Alexander Rogstad ble nr. 3 i G10 år, Ludvik Stampe ble nr. 10 i G11år og Colin Mathisen gjorde det bra i G12 år.

Gull, sølv og bronse til jentene på rundbanen

Maren Berven Agard har hatt en god sykkelsesong og ble nr. 3 i jenter 12 år. Jenter 13 og 14 år startet samtidig og her var Johanne Berven Agard i J 14 år og Eline Ekroll i J13 år. Eline kjørte hardt fra start og fikk en god ledelse og ble ungdomsmester i J 13 år. Johanne kjørte godt i terrenget og kjørte inn til en klar 2. plass i J14år.

Gull til Sivert Ekroll G15 år

Med fall på 1. runde måtte Sivert kjempe med det han hadde for å prøve å komme øverst på pallen. Han klarte å få en ledelse ut på 3. og siste runde til Mads Koritov. Det gikk hans vei og Sivert ble ungdomsmester i G15 år. Bjørn Berven Agard stilte i G 15 også og hadde en god start men hadde dessverre uhell under løpet. William Gaaserud Rønningen har hatt en god sesong og ble nr. 15 i G16 år.

Kortbane søndag med 4 medaljer til Sande spkl sykkel

Søndagens ritt var NM terreng kortbane og 6 av Sande spkl sykkel sine utøvere var med på rittet.

Søndag var det kortbane og da ble Sivert Ekroll ungdomsmester i G15 års klassen etter nok en hard kamp med Mats Koritov. Maren Berven Agard kjempet godt hele veien og ble nr. 2 i J12 år.Eline Ekroll ble nr. 2 i J13 etter et spurtoppgjør med lik tid som vinneren Anna Jensen. Johanne Berven Agard fikk til nok et solid løp og kjempet godt til mål og ble nr. 3 i J 14år. Alexander Rogstad ble nr. 3 i G10 år og Collin Mathisen ble nr. 18 i G12 år.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken