Sandehallen var rigget opp med tre kamparealer, norske flagg, premiepall på forhøyet scene og alt ble sendt live på nettet. I tillegg var kafeteriaen full av kaker, mat og drikke. Siden mange utøvere bodde påhotell i Drammen, og ved hjelp av sponsor var det satt opp buss som transporterte dem gratis til og fra hallen. Tilbudet ble tatt svært godt imot av utøverne og støtteapparatet deres.

Varaordfører i Holmestrand kommune Camilla Brekke og President for Norges judoforbund Arnstein Brekke åpnet mesterskapet og på slutten av dagen kunne æresmedlem Per S. Gerhardsen være med og overlevere Kongepokalen.

Selve arrangementet gikk knirkefritt og uten problemer. SSK judo har goderfaring med å arrangere stevner i Sandehallen og har alltid hatt fokus på utøverne. Som arrangør fikk SSK judo masse skryt for arrangementet, både under og etter mesterskapet.

For SSKs utøvere startet dagen veldig bra. Tuva Grønli Johansen gikk to kamper i para-klassen og var nok en gang overlegen. Hun er blant Norges beste para-utøvere og er ikke lett å slåss med. Hun kunne dermed tittulere seg som Norgesmester. Dette gir god selvtillit, som er viktig når hun neste år skal kjempe med det norske flagget på brystet i Berlin og Spesial Olympic World Games.

I tillegg til Tuva ble også Hermine Sundby Døhlen og Kornelius Eilertsen norgesmester. Hermine herjet i U18 – 57 k og Kornelius i senior – 90 kg.

I U18 tok Mahmoud Slaibi og Audun Hansteen seg fram til finalen i hver sin klasse. De gjorde tre svært gode kamper i innledende runde og sto dermed i hver sin finale. Mahmoud i -55 kg og Audun i – 73 kg. Det ble et kjedelig tap, men uansett morsomt å komme til finalen, som ble kjørt etter at alle andre kamper var ferdige.

Anna Grambo gikk også i U18 og vant sin første kamp. I den andre kampen var Anna uheldig og fikk en vridning i kneet. Det gjorde såpass vondt at hun måtte trekke seg fra resten av mesterskapet. Det var utrolig kjedelig, da hun også var en av kandidatene til å la gullet bli igjen i Sande.

I U21 tok Mahmoud Slaibi nok en sølvmedalje, mens Hermine Sundby Døhlen og Mats Eek Gerhardsen tok bronse. Mats tok også bronse i senior, hvor han fikk inn dagens kast på en tøff motstander han aldri har slått før. I senior kvinner tok Elisabeth Hansteen seg til semifinalen, men tapte den. Hun endte da opp med en sterk bronsemedalje.

Birger Lassønn og Nizar Khleifghazaleh deltok også for SSK judo, men har ikke fått trent så mye judo den siste tiden. Ambisjonene var ikke så høye denne gangen, men kjempet hardt i alle sine kamper. Neste NM vil de være bedre forberedt.

Helt på slutten av dagen var det klart for åpen klasse, hvor Kongepokalen var satt opp. Vi hadde store forventninger til vår egen Kornelius Eilertsen og han innfridde. Etter to overlegne seire kunne han løfte Kongepokalen og beholde den hjemme i Sande. Dette er den andre Kongepokalen SSK judo har tatt og klubben er svært fornøyd med det.

Det ble dermed en god dag for SSK judo hvor klubben ble totalt sett tredje beste klubben i landet. Det eneste «skåret i gleden» var skaden til Anna Grambo, men hun er ved godt mot og skal raskt tilbake igjen.