Klassequizen er en nasjonal kunnskapskonkurranse for elever på 10. trinn. Hvem som får Klassequizen-trofeet denne gangen avgjøres våren 2023. Da møtes de beste lagene i landet til finalerundene på NRK1.

Kjemper om tv-opptreden

Men aller først er det innledende runder i alle landets fylker. I Vestfold er NRK så vidt i gang med kvalifiseringsrundene på radio. Hver mandag, onsdag og torsdag fram til 8. desember skal en ny skole i ilden. Totalt kjemper 30 skoler om to Vestfold-plasser i de tv-sendte finalene til våren.

For Sande ungdomsskole deltok Martin Throndsen Juterud, Lena Harbo og Live Amalie Ødeskaug Hansen. De var veldig spente før selve konkurransen.

– Jeg er litt redd for at jeg ikke kan svare på spørsmålene, sa Martin på forhånd, og la til at han er glad de er tre på laget. Men om han får spørsmål om historie, naturfag, matte og ellers litt «typiske» quizspørsmål, har han trua på at det skal gå bra.

Lena sier hun kan litt naturfag og kanskje litt sport, mens Live tror språk og litteratur kan passe henne ganske bra.

– Vi er veldig fornøyde hvis vi klarer 10 poeng, sier trioen.

(Saken fortsetter under bildet)


Kommer på radio

I Klassequizen får elevene totalt 12 spørsmål fordelt på fire kategorier. Alt går på tid, og den tiden går fort. Kun 30 sekunder per kategori.

Først 27. oktober får du høre resultatet i NRK P1 Vestfolds morgensending.

– Vi kan avsløre såpass at elevene var veldig fornøyde etter opptaket, røper NRKs Vegard Lilleås.

– Jeg er storfornøyd, sier Martin.

– Det var litt kort tid å tenke på, så dette var veldig bra, sier Lena og Live.