Gå til sidens hovedinnhold

Sande Avis mener: Ta julehandelen lokalt i år

Bygda og butikkene trenger hverandre.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Selv om det er lite som minner om det værmessig, så er jula på full fart mot oss. Årets jul vet vi vel alle at vil bli spesiell, selv om det stadig er uklart nøyaktig hvor strenge restriksjoner som vil bli pålagt oss.

En spesiell desember blir det trolig også for handelsstanden og andre næringer som er avhengig av at vi legger igjen penger på gavekjøp og samvær.

Avisas rundspørring før helgen viste tegn til optimisme i flere butikker. Det er gledelig. Samtidig håper vi at hver og én av oss fortsetter å være bevisst på betydningen av at vi prioriterer lokalt næringsliv.

I år er det neppe Drammen som først og fremst kommer til å kapre sandefolks julekroner. Med tanke på smittesituasjonen er nok netthandelen en større trussel.

Netthandel er kanskje bekvemt, men det er viktig å ikke glemme betydningen av lokale butikker og serveringssteder. De gir jobbmuligheter til Sande-ungdom og de støtter opp om foreninger og arrangementer i bygda. Sist men ikke minst tror vi det har stor betydning for hvordan vi opplever Sande som hjemsted at det er lys i næringslokalene – og ikke motsatt.

Sande har mye å tilby, og næringslivet gjør sitt ytterste for smittevern, også ved å utvide åpningstidene og eventuelt tilby hjemkjøring. Nå er det opp til oss å benytte oss av det.

Kommentarer til denne saken