Gå til sidens hovedinnhold

Sande Avis mener: Hva med litt samhold istedenfor skittkasting?

Et lite hjertesukk.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det er tøffe tider i politikken om dagen, ingen tvil om det. Kommunedirektøren ber om kutt i samtlige sektorer, samtidig protesterer innbyggere mot at tilbud de har glede av kan bli borte. Og eiendomsskatt vil iallfall ingen ha.

Vi ser det koker i sosiale medier, og vi merker det her i redaksjonen også. Politikerne er på som aldri før, og det er bra, men noen ganger renner det over også.

Å kritisere ordføreren for at hun bruker lang tid på å fremme forslag for å rette opp i kommuneøkonomien er kanskje realt. Men når de samme tre opposisjonslederne i samme slengen gjør det personlig og mener at ordføreren derfor ikke burde ha tid til å protestere mot små overføringer fra regjeringen, virker det ufint.

Det hjelper uansett ikke når Sandes eks-ordfører følger opp med å skrive på Facebook at opposisjonens største ønske er at ordføreren personlig skal mislykkes, at store prosjekter i gamle Sande skal gå ad undas – og at de kun er ute etter å spenne bein under arbeidet med å rette opp den håpløse kommuneøkonomien – som Høyre, FrP og gamle Holmestrand kommune ifølge samme kilde visstnok uansett har all skyld for.

Slike uttalelser minner om en sandkasse-mentalitet som vi kjenner fra et stort såkalt demokrati som vi ikke liker å sammenlikne oss med.

Et lite hjertesukk: Kommunen lekker i alle bauger og kanter. 35 folkevalgte skal bruke fritida si på noe så lite misunnelsesverdig som å prøve å få skuta på rett kjøl. Hva med litt samhold istedenfor skittkasting?

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kommentarer til denne saken