Skuffet over Sommertoget

Suste forbi: «Toget gikk altfor fort forbi Sande», skriver Ellen Stampe, som var til stede på Sande stasjon torsdag i forrige uke.

Suste forbi: «Toget gikk altfor fort forbi Sande», skriver Ellen Stampe, som var til stede på Sande stasjon torsdag i forrige uke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerUtrolig mange hadde møtt frem på Sande for å hilse sommertoget – EMPUS og FSO i gule vester var godt synlig, og folk flest hadde norske flagg som ble flittig brukt sammen med heiarop!

Men AKK: Toget brukte ikke mange sekundene forbi Sande – det ble bare et gjesp! Vi var jo klar over at det ikke skulle stoppe her, men etter litt lang venting gikk det altfor fort!

SE BILDENE HER (SA+): Mange ville se Sommertoget 

Bildene som ble gjengitt i reportasjen senere, ble nok tatt av helikopteret som sveivet rundt i noen minutter.

Skuffelsen ble imidlertid total da jeg skulle sette meg ned å følge reportasjen i TV på ettermiddagen. NSB hadde tatt med en standup komiker fra Drammen som fikk fortalt mye om seg selv og sin stand, men hadde ingenting å fortelle om hverken Sande eller andre steder toget passerte på vei til Stokke. Ikke engang Holmestrands unike stasjon inne i fjellet ble nevnt, etter hva jeg fikk med meg. Jeg trodde NSB ville gjøre folk kjent med steder de kanskje ikke hadde så mye kjennskap til fra før, men nei, det ble i grunnen langdryge strekninger mellom endestasjonene. Vi så nok mye flott natur, men det ble lange strekninger med bare skinnegang. Her kunne det vært fint med opplysninger om stedene. Flott at så mange folk møtte opp langs ruta og heiet med flagg.

Mye av skuffelsene ble imidlertid oppveid av «Sommeråpent» på kvelden. Det var fin underholdning fra de stedene toget skulle «overnatte», og vi fikk være vitne til bl.a. folk som fortjente en oppmerksomhet og hva som var spesielt for stedet. Det var veldig fint, men kanskje litt for masete etter min smak. Jeg håper NSB benytter flere kjentfolk ved senere «Sommertog», for opplegget er veldig underholdende.

Artikkeltags