Gå til sidens hovedinnhold

Holm-Nykirke: Snart 200 kilometer i timen

Artikkelen er over 4 år gammel

På Holm-Nykirke prosjektet jobbes det på spreng med å få justert kontaktledningen til helt riktig høyde. Etter åpningen ble det avdekket avvik, noe som gjorde at togene ikke kunne kjøre i maks hastighet.

Det er påvist høydeavvik på KL-anlegget, dvs. at avstanden fra sporet og opp til kontaktledningen ikke er i helt riktig høyde hele veien. Tilsvarende avvik ble oppdaget på Dovrebanen/Fellesprosjektet.

–Hvis vi kjører tog i de høyeste hastighetene før dette er utbedret, kan vi få unødvendig slitasje på materiell og kontaktledning, forklarer prosjektdirektør Stine Ilebrekke Undrum.

Høyden på kontaktledningen må justeres. Inntil det er gjort, må togene kjøre med redusert hastighet, noe som vil påvirke direktetogene i noen grad (inntil to minutter), mens det har liten betydning for togene som stopper på alle stasjoner. Det er likevel et problem, i og med at det noen ganger oppstår følgeforsinkelser. De som styrer togtrafikken på strekningen gjør hele tiden sitt ytterste for at saktekjøringen skal påvirke togtrafikken minst mulig.

LES OGSÅ (SA+): Bonde flytter fra barndomshjemmet etter støyklager 

Jobber på nettene

For å unngå å forstyrre togtrafikken, jobbes det hver natt med å justere KL-anlegget.

–Det er bare fire effektive arbeidstimer på natta, så det tar litt tid å bli ferdig, konstaterer prosjektsjef Knut Edmund Knutsen.

–Vi venter på en framdriftsplan fra entreprenøren som utfører arbeidet. I verste fall må vi stanse togtrafikken en natt så vi får jobbet 10-12 timer i strekk, sier Knutsen.

LES OGSÅ (SA+): Alun-nei fra hytteeiere 

Full fart i februar

Natt til 3. februar skal anlegget kontrolleres på nytt. Dette gjøres med et spesialbygd tog (målevogn), og testen må utføres når toget er «ledig». Da har entreprenøren helga på seg til å gjøre små justeringer, og forhåpentligvis kan togene kjøre i 200 kilometer i timen fra mandag 6. februar.

Kommentarer til denne saken