(Svelviksposten)

– Da vi var på visning ble vi stående på terrassen i 20 minutter å stirre utover før vi faktisk gikk inn, forteller Lundell og smiler.

Det ikke uten grunn. Fra familiens terrasse på Bergeråsen har de nemlig utsikt mot både Krokåsen og Drammensfjorden, med gode solforhold store deler av dagen.

– Vi falt rett og slett pladask for utsikten, sier Lundell fornøyd.

Helt perfekt

32-åringen er født og oppvokst i Moss og har bodd der hele livet. Det har også samboeren Michelle Hansen, med unntak av et par år. Likevel skulle det, ifølge Lundell, ikke mye overtalelse til før hun og datteren Lill Natasha Hansen på snart åtte, gikk med på å flytte til Bergeråsen.

– Det var én visning og så var vi solgt, ler Lundell.

Da jobben hans i februar valgte å flytte driften fra Moss til Drammen, begynte den lange reiseveien. Det var grunnen til at den lille familien valgte å flytte på seg.

– Jeg vurderte først å bytte jobb, men fant ut at det ikke var noe jeg ønsket da jeg stortrives i den jobben jeg har. Derfor prøvde jeg pendling og gjorde det i et halvt år. Da brukte jeg mellom to og tre timer av dagen på kjøring, noe som var utrolig slitsomt og helt uutholdelig, innrømmer han.

Til slutt følte verken Lundell eller samboeren at de hadde et samliv, og fant ut at de ønsket å bo nærmere Stians arbeidsplass. Derfor begynte de å kikke etter et sted i Drammen sentrum. Men etter å ha bodd midt i sentrum av Moss i nærmere ti år, fant paret ut at de var lei bylivet og alt støyet som følger med. I stedet ønsket de seg et sted hvor de kunne koble helt av.

– Da begynte jeg å kikke litt utenfor Drammen og kom over denne leiligheten på Bergeråsen. Den synes vi begge var helt perfekt, forteller Lundell og ser bekreftende bort på samboeren Michelle:

– Her går det an å tenke og slappe av. Det er en stor kontrast til der vi bodde før. Nå har jeg senka skuldrene og føler at det går an å leve, sier hun.

Stor forskjell

Familien fra Moss har kun bodd på sitt nye hjemsted i en måneds tid. Likevel har de allerede funnet seg godt til rette.

– Det er veldig koselig her og nesten litt skummelt hvor fredelig det er, påpeker Lundell, og legger til at det de stort sett hører er båtene på vannet.

– Men det er nesten mer behagelig enn irriterende, understreker han.

Michelles datter, Lill Natasha, har ifølge paret både gruet og gledet seg til flyttingen. Likevel var hun positiv til å bytte skole, til tross for at hun hadde gått to år i Moss og fått mange venner der.

– Jeg har et inntrykk av at hun trives godt her. Hun har allerede fått seg en god venn i nabojenta som går på trinnet under henne, forklarer mamma Michelle.

På grunn av de lange arbeidsdagene så verken mor eller datter så mye til bonuspappa og samboer Stian, da familien bodde i Moss. Det satte preg på tilværelsen:

– Jeg visste aldri om Michelle eller Lill Natasha hadde det bra, da vi omtrent ikke fikk snakket sammen. Nå kan vi faktisk ha en samtale istedenfor å kun si god morgen og god natt til hverandre, forteller Lundell og påpeker at det bare har vært fryd og gammen å flytte til Bergeråsen.

Samboeren nikker bekreftende og legger til at alle pendlingen nesten gikk Stian på helsa løs:

– Det er stor forskjell fra da han pendlet mellom Moss og Drammen og til nå. Den gangen så jeg at han var helt utslitt. Nå sover han bedre om natta og er mye roligere, sier hun.


Aldri hørt om Svelvik

Hansen er nettopp ferdig utdannet og for tiden på utkikk etter jobb. Ønsket er å bli helsefagarbeider, og hun vil gjerne jobbe så tett på det nye hjemstedet som mulig.

– Jeg tror det er gode muligheter her i Svelvik, men må jeg til Drammen gjør jeg det også, sier hun.

Paret har både familie og venner som fortsatt bor i Moss. Da de fortalte at de skulle flytte til Svelvik, fikk de imidlertid god støtte:

– Vi var veldig redde for at de skulle reagerer litt negativt da vi fortalte at vi skulle flytte såpass langt unna, men som moren min sa: Det er ingen verdensreise, forteller Lundell og smiler.

Likevel innrømmer han at han ikke hadde noe kjennskap til Svelvik før han flyttet.

– For et år siden hadde jeg aldri hørt om verken Svelvik eller Bergeråsen, og hadde ikke snøring på hvor det var.

Hansen har imidlertid familie i området, og har vært på besøk et par ganger.

– Hadde jeg blitt fortalt om stedet og hvordan menneskene her er, ville jeg nok ikke trodd at det var Norge. Alle her så snille og hyggelige og det er ikke noe jeg er vant til, sier Lundell ydmykt.

Familien føler også de har blitt tatt godt imot på det nye hjemstedet. Derfor ser de for seg å bli boende en god stund fremover.

– Vi har i hvert fall ikke noe ønske om å flytte tilbake til Moss. Da kan heller venner og familie flytte hit, sier Lundell spøkefullt.