Gå til sidens hovedinnhold

Ryddet i Vammenbukta: – Mye mer burde gjøres

To «vår-ryddere» er bedre enn ingen. Slik tenkte Henning Nilsen og Christina Leverkus fra Sande og Holmestrand Venstre, da de i helgen gjorde sin egen ryddeaksjon.

Innsendt

Pandemien setter begrensninger på mye disse dager og den nasjonale ryddedagen som skulle ha funnet sted 13. mars var intet unntak.

Kommunens arrangement måtte avlyses. Henning Nilsen, leder av Sande og Holmestrand Venstre mente at det var veldig forståelig i en tid da kommunen har mer smitte en den har hatt hele pandemien, likevel var det et ønske om å gjøre noe. Søppel lar seg jo ikke påvirke av pandemien.

Derfor dro Sande og Holmestrand Venstre ut på ryddetur med en gruppe på to.

Lite i sammenligning

Sammenlignet med de hundre tusener av deltagere som bidrar på strandryddeuken er to kanskje ikke av mye betydning, men som det står på nettsidene til Hold Norge Rent så kan selv små aksjoner utgjøre en stor forskjell, påpeker Henning.

Det var Vammenbukta som fikk ryddebesøk. I løpet av ryddeøkten ble det fort tydelig at her var det mye jobb å gjøre.

GPS og rusten bensinkanne

– Det var ikke alt vi fikk med oss da noe var frosset i bakken, men det styrker bare planer vi allerede har om å få til en større samling for å rydde til høsten, sier Henning.

Strandryddeuka har blitt flyttet fra våren til høsten for å unngå at fugler forstyrres i hekkesesongen, men det er fortsatt et ønske om å rydde det som kan ryddes om våren innen 15. april når ferdselsforbudet trer i kraft. En ødelagt GPS for båt og svært rusten bensinkanne var to av gjenstandene som ble plukket ut av sivet.

– Det er godt å vite at vi fikk i det minste fjernet dette, selv om det er mye mer som burde gjøres» sier Christina Leverkus som også var med på ryddeaksjonen.

Les også

Advarer etter funn i strandsonen: – Tredje gang de dukker opp i år

Les også

Statsforvalteren har talt: Molo-utbedringen var i strid med loven

Kommentarer til denne saken