Gå til sidens hovedinnhold

Ruth Eline (26) kjemper om VM-plass

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordre Sande IL-spiller Ruth Eline Borge (26) har alltid vært bandy-jente. Nå er hun aktuell for landslags-comeback etter fem år.

Ruth Eline Borge (26) spiller for damelaget til Nordre Sande IL Bandy (NSIL). Hun jobber daglig som kjøkkenkonsulent for en bedrift i Drammen, hvor hun for øvrig også bor. Nylig ble hun tatt med i en tropp på 25 spillere som skal kjempe om plass for å spille på det norske bandylandslaget for damer.

VM på hjemmebane

– VM for bandydamene skal i år gå av stabelen på hjemmebane i Oslo, hvor turneringen starter 19. februar. Da er mitt store ønske om å være en av de som spiller med det norske flagget på brystet, men før det skal vi spille noen gruppeseriekamper for deretter å bli tatt ut til landslaget, da gjelder det å vise seg fram, sier Ruth Eline.

Hun legger til at kun 16 av spillerne blir tatt ut til å være med i landslagstroppen.

Bandyfamilie

– Selv har jeg spilt bandy i mange år. Først for Solberg og Mjøndalen før jeg i 2009 gikk over til NSIL, som i dag har samarbeid med Drammen Bandy. Jeg spilte for øvrig også på landslaget i årene 2010, 2012 og 2014. Ambisjonene har alltid vært på topp hos meg, jeg liker å forbedre mitt spill på bandybanen og liker å presse meg selv for å se hvor langt jeg kan nå. Min bror Rolf Erik spilte for herrelandslaget i bandy for noen år tilbake. Min far er også engasjert i bandy, så man kan nesten si at jeg ble født med skøyter på bena, smiler Ruth Eline.

Avgjørelsen skal tas i begynnelsen av februar, og Ruth Eline ønsker landslaget lykke til i VM, enten hun blir med eller ikke.

Leverandør til landslaget

Bandydamene til NSIL har gjennom mange år vært leverandør til landslaget. Dyktige instruktører, gode spillere og aktive ildsjeler som har sørget for gode treningsmuligheter, har gitt spillerne det grunnlaget som skal til for å hevde seg i norgestoppen på bandyisen.

Kommentarer til denne saken