Venstre har startet egen undersøkelse

Sande Venstres leder Per Martin Berg vil kartlegge om sandesokninger synes de har fått nok fakta i saken om kommunesammenslåing.

Sande Venstres leder Per Martin Berg vil kartlegge om sandesokninger synes de har fått nok fakta i saken om kommunesammenslåing. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Rett etter at kommunens innbyggerundersøkelse er avsluttet, har Sande Venstre gått i gang med en egen undersøkelse.

DEL

– Det stemmer at vi har startet en egen undersøkelse, forteller gruppeleder i Sande Venstre, Per Martin Berg.

Undersøkelsen startet tirsdag 10. mars, skal nå 500 personer og blir utført av Opinion.

LES OGSÅ: Vil vurdere folkeavstemning 

Denne spørreundersøkelsen inneholder andre og flere spørsmål enn undersøkelsen fra kommunen.

– For det første spør vi om innbyggerne synes de har fått god nok informasjon om de ulike alternativene. Vi ønsker også å få vite om folk synes det vil være en god ide å forhandle begge veier, forteller Berg.

Misnøye med informasjonen

Noe av bakgrunnen for at Venstre går i gang med en egen undersøkelse, er misnøye med informasjonen fra kommunen.

– Jeg er ikke imponert over for eksempel annonsene som er laget. De er ikke veldig faktarike, og inneholder uvesentligheter. Også hele kritikken vi har hatt mot prosessen i kommunereformutvalget ligger til grunn for at vi har opprettet denne undersøkelsen, sier Berg.

– Er det ikke en fare for at folk kan bli litt forvirret når denne undersøkelsen kommer nå, så tett på den andre?

– Jo, jeg ser at det kan være en fare for det. Men de som ringer rundt opplyser om at dette er en ny undersøkelse. Og på forespørsel skal de informere om at oppdragsgiver er Sande Venstre. Det er ingen grunn til å holde det hemmelig, sier Berg.

Vil forhandle med begge parter

– Du etterlyser fakta. Men det er jo mye man rett og slett ikke vet ennå?

– Jeg sier ikke at det er lett. Men det er ikke god nok grunn til ikke å gjøre et forsøk. Og de endelige faktaene får vi først når vi har forhandlet med begge parter, sier Berg.

Han legger til at han synes det er flott at det har blitt mye debatt, men at ikke alle påstader er godt nok begrunnet.

– At ordføreren nå har sagt at vi skal være med på utredninger både nordover og sørover, tolker jeg som at han er enig i at vi ikke har nok fakta i dag. Vi må ikke forhaste oss.

Han medgir at det å forhandle uten at vi vet hvor mange som blir med i drammensregionen, eller om Horten blir med i nordvestfoldalternativet, heller ikke er enkelt.

– Jo mer avklart dette er, jo bedre. Men dette vet vi jo heller ikke nå. Det må jobbes utifra flere scenarier, sier Berg.

Artikkeltags