Slår hodene sammen og innleder samarbeid

NYTT SAMARBEID: Fellesforbundet i Holmestrand ved May-Lill B.Sandvik og Arbeiderpartiet i Holmestrand og Sande, her ved Kristine Flåtten og Elin Weggesrud, skrev tirsdag under på en samarbeidsavtale.

NYTT SAMARBEID: Fellesforbundet i Holmestrand ved May-Lill B.Sandvik og Arbeiderpartiet i Holmestrand og Sande, her ved Kristine Flåtten og Elin Weggesrud, skrev tirsdag under på en samarbeidsavtale. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiet og Fagforbundet skal jobbe tettere sammen i lokalpolitiske saker av felles interesse.

DEL

(Jarlsberg Avis) HOLMESTRAND / SANDE: Arbeiderpartiet i Holmestrand og Sande skal samarbeide tettere med Fagforbundet Holmestrand. Det går fram av en samarbeidsavtale som partene inngikk tirsdag denne uken.

Felles ideologi

– Arbeiderpartiet og Fagforbundet har en felles ideologisk plattform, de samme verdier og grunnsyn. Vi er enige om at en sterk offentlig sektor er nødvendig dersom vi skal sikre rettferdig fordeling og likebehandling og at kommunesektoren skal danne grunnlaget for utviklingen av velferden. Skal vi lykkes med dette må tillitsvalgte i Arbeiderpartiet og Fagforbundet ha tillit til hverandre og bygge gode relasjoner lokalt. Derfor er samarbeid naturlig.

Det sier May-Lill B.Sandvik, fagpolitisk kontakt i Fagforbundet Holmestrand avd. 103 og Kristine Flåtten, leder i Holmestrand og Sande Arbeiderparti, i en felles uttalelse.

– Vi skal samarbeide om saker som er av felles interesse og som berører tjenestetilbud og ansatte i kommunen, utdyper Sande-ordfører Elin G. Weggesrud.

Selvstendige

Partene presiserer samtidig at de fortsatt utgjør to selvstendige organisasjoner, med forskjellige roller å spille som henholdsvis folkevalgte og interesseorganisasjon. Både Arbeiderpartiets politikere og Fagforbundets tillitsvalgte må arbeide innenfor vedtatte programmer og fattede vedtak i egen organisasjon.

– Vi mener at med gjensidig respekt og god dialog står begge organisasjoner sterkere i sitt arbeid. Vi gleder oss over avtalen og ser frem til et godt samarbeid, sier Flåtten og Sandvik.

Artikkeltags