Gå til sidens hovedinnhold

Pengedryss fra Sande Avis i år igjen

Totalt 100.000 kroner skal deles ut til gode formål i nærmiljøet.

Vi i Sande Avis inviterer også i år lokale lag og foreninger til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Søknadsfristen er 4. mai.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Sande Avis ut totalt 100.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område.

– Som en viktig samfunnsinstitusjon er det viktig for oss å bidra til skape gode lokalsamfunn. Vi ønsker å speile og utvikle lokal kultur og identitet og være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område. Derfor gjentar vi fjorårets tiltak der mange søkte om midler fra denne støtteordningen, sier ansvarlig redaktør Magnus Franer-Erlingsen i Sande Avis.

Kom godt med

Blant dem som fikk midler var bandygruppa i Nordre Sande IL , som fikk 30.000 kroner til å kjøpe en slipemaskin de hadde ønsket seg i 25 år. Se lista over alle mottakerne i faktarammen.

Karl Einar Haslestad i bandygruppa forteller at slipemaskinen har vært god å ha i vinter.

(Saken fortsetter under bildet)


– Selv om bandysesongen ble avlyst, har det vært rekordmange på skøytebanene på Klevjerhagen. Barn, unge og voksne har brukt banen hele uka fra tidlig morgen til sent kveld. Og i år har det vært et godt tilbud med skøytesliping for alle. Vi har ikke tall på antall oppslipte par , men det må ligge nær 300. Slipte skøyter gir en helt annen skøyteglede enn å gå på uslipte. Den nye slipemaskinen kan også slipe såkalt radie, noe våre aktive spillere er avhengig av. Tidligere måtte vi inn til en spesialist på Ila i Bærum for å få utført dette. Nå gjør vi det selv. Nordre Sande Bandy takker for gaven, vi har kunnet løfte servicenivået både til publikum og våre aktive spillere, sier Haslestad.

Lokal jury

Pengestøtten fra Sande Avis inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker. Dette skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fem år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet.

Søknadsfristen er 4. mai. Deretter skal en lokal jury, bestående av personer fra vår avis og eksterne medlemmer, bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. I tillegg til Franer-Erlingsen består juryen:

  • Ingunn Håkestad Bråthen (Sande Avis)
  • Henriette Jørgensen (ekstern)

Offentliggjøringen skjer 1. juni.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: https://soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia.

– Meningsfylt

Magnus Franer-Erlingsen ser fram til å gå igjennom søknadene fra lokale ildsjeler.

– Med den situasjonen vi har hatt det siste året, oppleves det som ekstra meningsfylt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge, sier han.

DISSE FIKK PENGER I FJOR

  • Nordre Sande IL Bandy fikk 30.000 kroner til slipemaskin
  • Foreldreutvalget Haga Barnehage fikk 30.000 kroner til klatrestativ
  • Sande Skytterlag fikk 15.000 til stang- og felthurtiganlegg
  • Nordre Sande IL Skigruppa fikk 15.000 kroner til utlånsutstyr
  • HK-72 fikk 10.000 kroner til utstyr

I tillegg til dette fikk Sande Sportsklubb 50.000 kroner til nytt gressdekke på Lersbrygga fotballbane. Søknaden kom inn til Sande Avis, men det er søsteravisen Drammens Tidende som stilte med pengene i dette tilfellet.

Kommentarer til denne saken