Sanderevyen presenterer sin påskekrim: En minneverdig helaften

Spent ektepar: Herr og fru Holm arrangerer forretningsmiddag i anledning ny firmapartner.

Spent ektepar: Herr og fru Holm arrangerer forretningsmiddag i anledning ny firmapartner.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

innsendt artikkel: Det er travel aktivitet i prestegården i dag. Helt siden morgentimene har tjenerskapet stått på for fullt for å stelle i stand til selskap. Familien Holm arrangerer nemlig forretningsmiddag i anledning ny firmapartner.

– Jeg tok over familiebedriften etter min far, og da jeg selv var så uheldig at min kone ikke kunne bære fram en sønn til meg, så måtte jeg finne en arvtaker selv, forteller Henrik Holm.

– Og nå er han funnet?

Henrik Holm gliser og premierer seg selv med en sigar fra jakkelomme, men hvem den nye partneren er vil han ikke røpe før middagen står på bordet.

– Nå har huset stått på hodet i ukesvis, så jeg håper at alle gjestene blir fornøyde.

Selma Holm er ikke veldig entusiastisk i tonefallet, men sier hun ser fram til en kveld med kulinariske opplevelser og god konversasjon.

– Kan fruen røpe hvem den nye firmapartneren er?

– Til det har jeg ingen kommentar.

En av de som virkelig er spent før helgens begivenheter, er fru Bø.

– Min mann, duttebassen, har jobbet i herr Holms firma i over tyve år, så det er jo klart at han blir den nye partneren. Endelig får han den anerkjennelsen har fortjener etter lang og tro tjeneste. Da skal jeg unne meg et par perleøredobber og en tur med Strømstadfergen. Duttebass skal få ei ny jakke.

– Henrik Holm er jo i sin fulle rett å utnevne den firmapartneren han ønsker, men hvorfor er det nødvendig å gå over bekken etter vann? spør Georg Galleberg.

Galleberg har jobbet i firmaet siden gamle herr Holms tid, og mener Henrik Holm allerede har en verdig arvtaker i sin datter Henriette.

– Herr Holm stikker faktisk kjepper i eget hjul. Han er en trangsynt, gammeldags og mannsjåvenistisk pappagutt som aldri skulle vært direktør.

Henriette Holm var ikke tilgjengelig for kommentarer i forkant av middagen.

Inne på kjøkkenet er kokka i full sving med helgens meny.

– Æ hakje tia tel å prat, førr nu koker det!

Før hun løper videre til neste gryte, rekker hun å minne om at eventuelle allergier må meldes fra på forhånd.

Familien Holm håper så mange som mulig har anledning til å delta i forretningsmiddagen. Siste sjanse for å skaffe seg billett er i dag. Billettene selges hos VIC.

Kveldens meny

Aperitiff

Forrett

Mangosalat med marinert scampi. Nytes med ett glass hvitvin.


Hovedrett


Røkt svinekam med ratatouille og urtebakte poteter. Får følge med ett glass rødvin med påfyll.


Dessert


Marengskake med blåbærcurd. Avrundes med ett glass dessertvin.

Kaffe avec

Artikkeltags