(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Sist fredag ble det meldt om det første koronadødsfallet i Drammen på over fire måneder. Da var det en eldre person som gikk bort etter å ha blitt innlagt med smitte.

Mandag formiddag opplyser sykehuset at ytterligere en person har mistet livet.

Kommunikasjonsrådgiver Dag Strøm ved Vestre Viken HF opplyser overfor Drammens Tidende at det også denne gang er en eldre person som har gått bort.

Sykehuset informerer ellers ikke om alder, kjønn eller vaksinasjonsstatus hos enkeltpasienter, og viser til personvernet.

Åtte var covid-innlagt

Mandag i forrige uke ble det klart at hele åtte pasienter var innlagt på sykehuset med korona. Disse var i alderen 30 til over 80 år gamle. Fagdirektør i Vestre Viken HF, Ulrich Spreng, opplyste da at kun én av disse åtte hadde status som fullvaksinert.

Han var tydelig i sin oppfordring til befolkningen.

– Budskapet er at de som ennå ikke har takket ja til den andre vaksinedosen, nå bør takke ja så fort som mulig. De som ikke er vaksinert i det hele tatt, bør tenke over saken på nytt, sa Spreng da.

Saken fortsetter under bildet.


Siden da har to personer, begge omtales som eldre, mistet livet etter å ha blitt smittet og innlagt. Mandag 6. september har Drammen sykehus to innlagte med covid-19-smitte. I Vestre Viken totalt er det tolv innlagte (ni på Bærum sykehus og én på Kongsberg sykehus).

Vi er nå inne i det som er omtalt som den fjerde bølgen av korona. Drammen kommune oppjusterte risikonivået fra to til tre sist onsdag, og det er meldt om 410 smittede siste 14 dager.

Følger med på innleggelsene

FHI-direktør Camilla Stoltenberg uttalte til VG mandag at smitterekorder har fått altfor stor oppmerksomhet i det siste.

– Det er helt riktig at det har vært rekorder, det har gått raskt, og vi må ta det alvorlig - men vi må ikke ta det for alvorlig, uttalter Stoltenberg.

FHI-direktøren viser til mange nå er beskyttet, selv om smitten kan spre seg.

– Det betyr at det blir desto viktigere å følge med på innleggelsene, hvem er innlagt, og hvor er det økningen skjer. Og økningen skjer blant de ikke-vaksinerte, til en viss grad blant de gamle vaksinerte som har underliggende alvorlige risikofaktorer, sier Stoltenberg til VG.

Tilbyr drop in-vaksinering

Drammen kommune har lagt til rette for at folk som ennå ikke har tatt første eller andre dose kan møte opp for drop in-vaksinering i Drammenshallen.

Dette gjelder dersom du er over 18 år og det er minst fire uker siden du fikk første vaksinedose, eller om du aldri har fått koronavaksinen og da møter opp for ditt første stikk i overarmen.

Drop in-vaksineringen foregår tirsdag 7. september fra 09.00 til 20.00 og torsdag 9. september fra 10.00 til 14.00.

I Drammen kommune har nå 61.146 av innbyggerne blitt vaksinerte med to doser. Det er 72.6 prosent av innbyggerne som skal ha vaksinen (84.526). 84 prosent har blitt vaksinerte med én dose.

LES OGSÅ: