Nå kommer kulda tilbake

Artikkelen er over 2 år gammel

I morgen er det på tide å finne frem lue og lange underbukser. Vi kan vente oss en kald helg og spesielt kaldt blir det i fjellet.

DEL

(Kragerø Blad Vestmar) Dette begynner fredag og holder seg frem til søndag formiddag. Kaldest blir store deler av lørdagen og på søndag morgen.

Det forteller vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt.

På Rauland kan temperaturen krype ned mot 15-16 minusgrader og for eksempel på Gaustatoppen blir det enda kaldere. Der er det meldt opp mot 19 minusgrader.

I kragerø blir det langt fra så kaldt. Her varsles det temperaturer ned mot minus seks grader lørdag kveld og søndag morgen og formiddag.

Omtrent de samme temperaturene er ventet i Drangedal og på Gautefallheia.

For øvrig blir det en fin helg hvor vi får perioder med sol og stort sett oppholdsvær.

Hvit jul?

Utpå søndag blir det gradvis mildere og fra tirsdag blir det plussgrader. Så er det store sprøsmålet om det blir hvit jul.

Det er jo litt tidlig enda poengterer meteorologen, men prøver seg likevel.

Han forteller at nedbør i form av regn fra onsdag til fredag trolig vil fjerne mye av snøen som allerede ligger på bakken.

- På julaften blir det ingen ting, men det er en mulighet for at det kan snø pittelitt på lille julaften, forteller Eriksen.

Dersom det varselet slår til blir det sannynligvis små muligheter til å prøve akebrettet i lavlandet, men det er en viss mulighet for at julenissen vil tråkke opp spor ute på gårdsplassen.

Artikkeltags