(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Det begynner å ligne god, gammeldags vinter – og i ettermiddag kommer det påfyll av skiføre. Og det som kommer ned vil gi perfekt blåswix-føre.

– Det ser ut som om snøen vil starte i drammensområdet rundt klokken 16 i ettermiddag, og holde det gående fram til utpå dagen i morgen, sier Elbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meterologisk institutt til Drammens Tidende.

Men det er ikke noe voldsomt snøvær på gang.

– Det begynner å snø lett i ettermiddag, og så vil det drysse jevnt og trutt gjennom kvelden og natta. Når det gir seg utpå torsdagen vil det ligge rundt ti centimeter nysnø på bakken, sier Moxnes.

Samtidig som snøen kommer sigende, vil temperaturene stige. Men de vil ligge rundt 4–5 minusgrader, så snøen blir lett og fin å måke bort.

Meteorologene har sendt ut et OBS-varsel for Østfold, der nedbøren kan starte som underkjølt regn og skape såpeglatte veier. Moxnes tror drammensområdet slipper unna regnet.

– Slik det ser ut nå, blir ikke nedre del av Buskerud rammet av det underkjølte regnet. Her vil all nedbøren mest sannsynlig komme i hvit form, sier Moxnes.

Fremover vil det holde seg vinterlig. Skyene vil legge seg som en dyne over distriktet, og sørge for at temperaturen vil holde seg noen få grader under null. Når Moxnes ser på prognosen for den nærmeste uka, så ser det ut som om vinterværet er stabilt.

– Det ser ut til å komme mer snø i starten av neste uke, og vi ser ingen dramatiske endringer i værbildet i våre prognoser, sier Moxnes.