Nå blir det endelig sommertemperaturer

HOPP I HAVET: Neste uke kan det bli opp mot 20 varmegrader på Østlandet. Da kan det være fint å kjøle ned bena i elvekanten som disse to barna i Drammen.

HOPP I HAVET: Neste uke kan det bli opp mot 20 varmegrader på Østlandet. Da kan det være fint å kjøle ned bena i elvekanten som disse to barna i Drammen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens regnet høljer ned over store deler av Østlandet lørdag, har vi en helt annen værtype i vente neste uke.

DEL

(Drammens Tidende) ØSTLANDET: Ifølge statsmeteorolog Marit Helene Jensen ligger det an til et værskifte. Det betyr mer sol og stigende temperaturer.

Men før det har vi fortsatt noen grå dager i vente. Mandag ventes det skyet vær, mens tirsdag kan det komme noe nedbør.

– Det kan slenge en og annen byge på Østlandet, men så lenge det ikke snør, er vel det en forbedring? spør Jensen.

LES OGSÅ: Fikk vite at sykehuset ville ha ABB-tomten gjennom media

20 grader

Når nedbørsområdet passerer Østlandet tirsdag blir det stigende temperaturer.

– Og mye sol! Vi får mildere luftmasser, og når vi nærmer oss helgen kan gradestokken vise opp mot 20 grader, sier meteorologen.

– Det er helt andre temperaturer enn det vi har vært vant til hittil, men unormalt er det ikke. Hverken det været vi har hatt i april eller at det kan bli 20 grader i mai, understreker Jensen.

Den høyeste mai-målingen som er blitt gjort i landet noensinne, var på Gvarv i Telemark i 2012. Da ble det målt hele 31,1 varmegrader.

LES OGSÅ: Høibråten forlenget med Godset

Regntung helg

Denne helgen ble det sendt ut OBS-varsel for flere fylker på Østlandet, da det var ventet 30-40 millimeter nedbør på 24 timer.

Statsmeteorologen sier hun foreløpig ikke har totaltall for fredag og lørdag, men at det de siste tolv timene har kommet 25 millimeter i Oslo. Mye tyder derfor på at nedbørsprognosene stemte.

Artikkeltags