Månedens post er Ryggetangen i juli

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De to første utgavene av månedens post har vært svært godt besøkt, med rundt 300 deltagere.

I juli har orienteringsgruppa i Sande SK hengt ut posten ved det nye utsiktstårnet på Ryggetang-Slettås. Selv om dette er en litt lengre tur, håper vi på like mange besøkende her.

Ryggetang-Slettås på Vestskogen ligger 530 moh. Her har en dugnadsgruppe i løpet av vinteren satt opp et nytt, flott utsiktstårn som fortjener mange besøkende. Fra toppen av tårnet er det fantastisk utsikt i alle retninger.

Vår tur tar utgangspunkt på Fjellskar. Det er skiltet til Fjellskar fra bensinstasjonen på Galleberg (bompenger 50 kr). Noen hundre meter etter at man har passert det høyeste punktet på Fjellskarveien er det en stor plass hvor man kan parkere. Veien er stengt med bom 100 m lengre fram.

Fra parkeringsplassen går man grusveien 1,4 km før man kommer vi et veidele. Her tar man kjerreveien til venstre opp mot Kopstadseter. Etter omtrent 500 m kommer man til et nytt veidele, og her skal man gå rett fram (ikke til høyre). I begge disse veidelene er det satt opp turskilt, men dessverre ikke til Ryggetang-Slettås.

Derimot står det skilt til Ryggetangåsen, noe som kan være forvirrende. I det andre veidelet er det viktig å ikke følge dette skiltet.

For sikkerhets skyld har vi satt opp provisorisk skilt til Ryggetang-Slettås her. Rett etter det siste veidelet passerer man Kopstadseter, og 100 m seinere skal man gå rødmerket sti til høyre opp bakken. Så skal man bare følge denne rødmerkede stien helt opp til tårnet. Vær litt oppmerksom der hvor stien krysser den rødmerkede skiløypa, men det er godt merket, så det burde ikke by på problemer. Kassa med bok til å skrive navnet sitt er plassert godt synlig på et furutre rett ved tårnet.

Kartutsnittet er hentet fra Turkart Vestskogen som kan kjøpes i bokhandelen og Sport 1 i Sande sentrum. Etter som det er sommerferie, og mange er bortreist, vil denne posten henge ute til og med søndag 12. august. Orienteringsgruppa i Sande Sportsklubb håper at mange vil besøke denne flotte posten, og ønsker alle en god tur.

Artikkeltags