Pinseutfarten er i gang – her er trafikkoperatørens stalltips for å slippe køen

Trafikken på E18 innover mot Sandvika.

Trafikken på E18 innover mot Sandvika. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Drammens Tidende) Med pinse og langhelg i sikte, er det bare å stålsette seg om du har tenkt deg ut på kjøretur på hovedveiene utover fredagen. Tradisjonen tro, kommer køene sannsynligvis til å bli både lange og saktegående.

I 15-tiden er det stedvis saktegående kø på E18 i Drammen og Telemark.

Statens vegvesens køkart, ser det allerede ut til å ha tetnet til i sørgående løp E18 gjennom Drammen. Dette er imidlertid ikke pinsetrafikken, men køen som oppsto som følge av lastebiluhellet. Denne køen tok også Veitrafikksentralen på senga.

– Vi syntes det var litt vel tidlig, og skjønte ikke så mye av dette, forteller trafikkoperatør Svein-Harald Masterød hos Veitrafikksentralen.

– Kom deg ut før halv tre

Tilbake til pinsekøene: Skal du ut og kjøre i ettermiddag, er det ett tidsrom du bør forholde deg til om du vil slippe å tilbringe fredagen i bilkø:

– Kom deg ut på veien før tre-halv fire-tida. Da begynner det å dra seg til. Veldig mange prøver å komme seg ut av Oslo før klokka tre, og da kommer problemene mot Drammen nokså tidlig også, sier han til Drammens Tidende.

Hvor lenge du blir sittende i kø, avhenger også av hvilken retning du skal ut av drammensdistriktet. Skal du nordover, er du heldigere enn de som skal sørover, skal vi tro trafikkoperatør Masterød:

– De fleste skal sørover. Nordover er det sjelden noe problem på fredagene. Men på mandag, når mange skal tilbake, kan det bli verre. Men her vil nok flesteparten av problemene komme i Telemark.

– Mye rar oppførsel

På Veitrafikksentralen har operatørene oversikt over mye av det som skjer på veiene ved hjelp av en rekke kameraer som er satt opp langs veiene. Og det er ikke bare gode avgjørelser som tas bak rattet når bilistene mener de har stått i kø for lenge:

– Vi har sett folk rygge opp igjen på påkjøringsrampene når de ser at det er mye kø. Folk snur også, når de blir lei av å stå i køen. Det er dessverre mye rar oppførsel, sier han.

Artikkeltags