Forhindret stor skogbrann

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Brannmannskapene rykket raskt ut og fikk slokket en skogbrann. – Hadde det vært mer vind, kunne dette lett ha blitt en veldig stor skogbrann, sier brannleder.

DEL

(Svelviksposten) SANDE: Det var i 13-tiden fredag det kom melding om røyk i skogen ved Flåbekkveien i Sande.

Brannvesenet i både Svelvik og Sande rykket ut.

På grunn av rask rykking og god jobbing på stedet, klarte brannmannskapene å begrense brannen til to mål.

– Det er ekstremt tørt ute nå. Hadde det vært mer vind kunne dette lett ha blitt en veldig stor skogbrann, sier fagleder brann Odd Ellingsen ved Drammensregionens brannvesen.

Ifølge brannvesenet kan det se ut som om brannen har startet ved at lynet slo ned i en furu under det intense uværet mandag ettermiddag.

Foto:

– Så tørt det er nå, ligger det og ulmer i jorda. Vi tror det har ligget og ulmet fram til nå, før det blusset opp og ble brann. Dette viser hvor ekstremt viktig det er å holde seg til forbudet mot å fyre opp noe ute i naturen, når den nå er på sitt tørreste, sier Ellingsen.

Brannmannskapene har nå kontroll over skogbrannen, men venter på en tankbil fra Drammen.

– Det er viktig at vi dynker jorda skikkelig, for hindre at det blusser opp igjen, sier vaktleder Arild Reinhartsen 110- sentralen

Stor skogbrannfare, men regn i vente

Tidligere i dag var det en skogbrann i Røyken: Skogbrann i Røyken

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap advarer ifølge NTB om økende skogbrannfare på Østlandet. Det er så langt i  2017 registrert 659 gressbranner og 168 branner i skog og utmark.

Det er tørt i terrenget og stor skogbrannfare, men fredag kveld og natt til lørdag er det meldt regn: Advarer om store nedbørsmengder

Artikkeltags