Bygger bar for pengene

Rørende: Tidligere i høst overleverte Maria Bjølgerud en sjekk på 10.000 kroner til Gutteklubben på Sandetun aktivitetssenter. – Kjempefantastisk! sier hun til ideen om å lage en bar for pengene.Foto: Kristiane Lindvik

Rørende: Tidligere i høst overleverte Maria Bjølgerud en sjekk på 10.000 kroner til Gutteklubben på Sandetun aktivitetssenter. – Kjempefantastisk! sier hun til ideen om å lage en bar for pengene.Foto: Kristiane Lindvik

Artikkelen er over 3 år gammel

Rett før sin død ga Helge Vidar «Sheriffen» Johansen penger til Gutteklubben på Sandetun. Nå er det klart hva de skal brukes til.

DEL

– Vi skal lage en pub til Aktivitetssenteret, forteller Knut Enger, en av gutta i Gutteklubben på Sandetun aktivitetssenter.

Den pensjonerte møbelsnekkeren grep hammeren og gikk inn for oppgaven med liv og lyst da en av lederne på Aktivitetssenteret lanserte ideen om en bar.

Onsdag 23. november blir det dansekveld på aktivitetssenteret for å innvie den nye baren.

LES OGSÅ (SA+): Gutta fikk penger fra «Sheriffen» 

Til Gutteklubben

Det var i fjor sommer at Helge Vidar Johansen fikk diagnosen lungekreft. Familien startet en innsamlingsaksjon med tanke på immunterapi, men i slutten av juli døde Helge.

Han hadde bestemt at de innsamlede pengene skulle gå til Gutteklubben på Sandetun. I september overrakte datteren Maria Bjølgerud en sjekk på 10.000 kroner til gutta som faren var så glad i.

LES OGSÅ (SA+): Gjorde kupp på julemarked 

Western-inspirert

– Baren er lagd i Helges ånd, den er veldig western-inspirert, forteller Knut Enger.

Materialene som er brukt, er såkalt honved, fra Gåserud sag. Det gir en patina av gammelt treverk. Et av medlemmene i gutteklubben som har jobbet i Ås bryggeri har skaffet til veie et tappetårn, som skal være til pynt.

I tillegg til å kjenne Helge fra gutteklubben, var Engen også nabo med ham på Galleberg.

– Jeg kjente Helge godt. Han var et veldig sosialt og positivt menneske. Det at han ga de pengene til oss, varmet voldsomt. Denne baren tror jeg Helge ville blitt veldig stolt over, sier han.

LES OGSÅ (SA+): Skiglede i lysløypa 

– I hans ånd

– En kjempefantastisk ide! Pappa ville syntes det var helt toppers, dette er noe som kommer alle til gode, sier Helges datter Maria Bjølgerud.

Hun og resten av familien ble svært begeistret da de fikk vite hva pengene skulle gå til.

– Pappa elsket sosiale sammenkomster. Dette er absolutt i hans ånd, sier hun.

Bjølgerud forteller at gutteklubben skal få noen gjenstander etter faren som kan pynte opp litt i baren. Hun og familen ønsker også å være til stede på aktivitetssenteret når puben skal innvies.

Artikkeltags