Sande kommune nådde ikke helt opp: – Bra å bli nominert

Næringsområdet i Hanekleiva: Her skjer det noe fra dag til dag. Dette bildet er tatt mandag ettermiddag denne uken. Foto: Pål Nordby

Næringsområdet i Hanekleiva: Her skjer det noe fra dag til dag. Dette bildet er tatt mandag ettermiddag denne uken. Foto: Pål Nordby

– Det gir oss mye positiv oppmerksomhet å bli nominert, men vi nådde ikke helt opp. Vi får heller gratulere Haram med seieren, sier næringssjef Knut Johansen.

DEL

(Jarlsberg Avis) SANDE: Dette var juryens begrunnelse for nomineringen av Sande i klassen små-kommuner:

 «Kommunen har det siste tiåret hatt et høyt aktivitetsnivå og opplevd vekst til tross for sin beliggenhet midt mellom to større bysentra. Kommunens grep har vært å innta en proaktiv rolle som samfunnsutvikler i tett samarbeid med lokalt næringsliv. Gjennom utvikling av en helhetlig områdemodell har kommunen klart å være en langsiktig, trygg og forutsigbar samarbeidspartner for næringslivet. Kommunen har fått til gode resultater med relativt få ressurser, og fremstår som en foregangskommune når det gjelder å bruke arealpolitikk som en viktig del av næringspolitikken».

LES Meningsmåling: Elin leder an i kampen om ordførerkjedet 

Startet i januar

Det var i januar at NHO og KS i samarbeid lanserte en kåring av gode vertskapskommuner for næringslivet.

De seks kommunene som var nominert var: Arendal, Ringsaker og Stavanger (store kommuner) og Haram, Rauma og Sande (små kommuner).

(Saken fortsetter under bildet)

Næringssjef: Knut Johansen fornøyd med å bli nominert. Foto: Pål Nordby

Næringssjef: Knut Johansen fornøyd med å bli nominert. Foto: Pål Nordby

Langsiktighet

– Sande har lagt vekt på å være en langsiktig, trygg og forutsigbar samarbeidspartner for næringslivet. Fra det lokale næringslivet har vi fått gode tilbakemeldinger på vår rolle som en næringsoffensiv kommune. Det er selvfølgelig flott at dette blir lagt merke til også utenfor vår region. Vi opplever kåringen som en anerkjennelse for jobben som er lagt ned gjennom mange år, sa næringssjef Knut Johansen til Sande Avis før resultatet var klart.

LES Hydro fikk 140 til å løpe lørdag 

Haram vant

KS og NHO har nå i fellesskap kåret de beste vertskapskommunene for næringslivet. Stavanger gikk av med seieren i klassen for storkommuner, mens Haram vant i klassen for små kommuner.

– Vi vil med denne prisen fremheve kommuner som har gjort mer enn det er grunn til å forvente ut fra forutsetninger om lokalisering, størrelse og næringsgrunnlag, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i KS.

– Stavanger kommune og Haram kommune har vist oss hvordan godt lokalt samarbeid fører til muligheter og synergier for nærings- og samfunnsutvikling som andre kommuner kan lære av, sier hun.

Artikkeltags