Nå er det kun et hinder igjen

SPILLER FOR OPPRYKK: Følg denne gjengen under søndagens finalekamp i Sande.

SPILLER FOR OPPRYKK: Følg denne gjengen under søndagens finalekamp i Sande. Foto:

Av

Det begynner virkelig å dra seg til i toppen av 5. divisjon, og med en serierunde igjen er Sande Fotball nå i førersete i kampen om opprykksplass nummer to bak suverene Åskollen.

DEL

To knalltøffe bortekamper er spilt siden forrige oppdatering. Med vekslende hell. Først ut var Åskollen. Denne måtte dessverre gå uten kaptein og hærfører Martin Smevik som måtte sone pga gule kort. Da vi i tillegg fikk lillebror Audun Andre Smevik utvist etter en drøy halvtime blir det en seig og regnfull kveld på Gulskogen Arena. Ifølge uverifiserte rykter drar mellomstebror Smevik, Sigurd, på seg podagra under intervalltrening i lysløypa med HK-72.

Det er med andre ord ikke familien Smeviks kveld denne torsdagen midt i oktober. Kollen limer det påfølgende frisparket oppe i vinkelen til 3-0. Resten av kampen blir en frustrasjonsprøve, hvor det viktigste ble å unngå skader og flere kort.

Det ender til slutt 6-1 men vi holder overraskende godt med i 2.omgang, og vi bør score både ett og to mål til. Sandes redusering ble kriget inn av Herman Sjøl Teien.

På søndag var det duket for nok en knallhard batalje. Etter tapet vårt mot Kollen hadde høstens store formlag, Haugfoss, passert oss på tabellen. Regnestykket var enkelt. Med hjemmeseier ville de grønnkledde fra Modum rykke opp til 4.divisjon. Det var det liten tvil om at de visste. De gikk ut i hundre fra start, og presset oss bakpå det første kvarteret.

De fikk flere cornere, hvor de stablet opp det ene kjøttstykke etter det andre inne i femmeteren vår. Vi har heldigvis et kjøttstykke selv også i Thomas Don Wang, og med god hjelp av resten av gutta så stanga han unna det som kom. Litt mot spillets gang går vi opp i 1-0. Lasse Olsen ser at keeper prøver å sette i gang tidlig og stiller seg i veien for utsparket. Ballen treffer han i skinka, og Lasse kan dermed pirke ballen i det tomme buret. 2-0 kommer like etter. Haugfoss` keeper har nok en litt uheldig inngripen, og det ender med at Wang scorer enkelt.

Vi går dermed til pause med en viktig tomålsledelse. I pausa blir vi enige om å ligge kompakt og kjøre kontringer. Dette fungerer perfekt. På første kontring så sitter det tredje. Christian Myrhaug drar opp langs venstresida og spiller uselvisk på tvers til Sindre Grangård som setter 3-0.

Haugfoss får et lite håp med 1-3 på et flott frispark, men det blir lagt i grus nesten før de er ferdig med å juble. Myrhaug har bytta til sjumilsstøvler i pausa, og etter å ha assistert på det tredje så gjør han alt selv på det fjerde. Han tar ned et utspill på midten, setter fart og noen sekunder senere ligger ballen i mål. Kontringsfotball som hadde gjort selv Egil Roger stolt.

At samme mann setter 5-1 etter assist fra Eirik Teien er ikke mer enn det skal være. Nå gir Haugfoss opp, og vi er nærme både seks og sju før dommeren blåser. Tre poeng og fire plussmål i en perfekt utført bortematch.

Denne seieren gjør at vi nå er tilbake på opprykksplass. (Vestfossen 2 kan fortsatt havne foran oss på tabellen, men etter nedrykket til A-laget deres så kan ikke 2.laget rykke opp.) Seier i søndagens kamp mot Slemmestad hjemme ved Sandehallen gir oss et utrolig imponerende opprykk. Det andre på to sesonger. Vi ble tippet på nedre halvdel av såkalte «lokalfotball-eksperter», men det tipset har vi gjort til skamme. Til gangs. Men matchballer kan også tapes, så vi trenger virkelig all den støtten vi kan få.

Finalehjelp

Så oppfordringen er enkel; hvis du bryr deg om fotballen i Sande så stiller du opp på søndag for og mane gutta fram til tre poeng.

Opprykksfinale: søndag 27.oktober. Avspark 15.00 ved Sandehallen.

Sande Fotball-SlemmestadArtikkeltags

Kommentarer til denne saken