JULEMIDDAG: Mor Nina Christensen og datter Helene Jensen ønsker velkommen til alternativ julaften.
Svein-ivar Pedersen

En jul på vertshuset

Bor du i Svelvik eller i Sande, er du på selveste julaften invitert til hyggelig sosialt samvær, gang rundt juletreet, god norsk julemat og julegaveutdeling til store og små på Dreggen i Svelvik.
Av
Publisert

(Svelviksposten) Er du ensom eller har du familie og barn, men ikke så gode muligheter til å lage en fin julaften hjemme? Da kommer du til oss i Svelvik julaften, uten at du må betale!

Det blir et alkoholfritt arrangement, men mye moro! Alt er fritt og selvsagt kommer julenissen. Dørene åpnes julaften klokken 16.00 og arrangementet avsluttes klokken 21.00.

En ønskedrøm

– I mange år har jeg tenkt på å hjelpe til med en alternativ jul for dem som måtte ønske det, sier Helene Jensen ved Dreggen kro og vertshus i Svelvik.

– Det hele toppet seg sist jul da vi etter julemiddagen satt igjen med altfor mye mat. Da tenkte jeg på alle de som ikke selv har mulighet til å lage mat eller de som sitter alene på julaften uten selskap. Derfor bestemte vår familie seg for at vi skulle lage en alternativ jul i år, forteller Helene Jensen.

Restauranten Dreggen kro og vertshus er en familiebedrift med mor Nina Christensen, far Steen Jensen og barna Helene og Sandra Jensen.

Dørene åpne på julaften

– Etter at jeg la ut en liten invitasjon på Facebook om at vi holder dørene åpen, og spanderer julemiddag på dem som av ulike grunner synes at julaften kan bli utfordrende, fikk jeg mange tomler opp fulgt av hjerter, forteller Helene Jensen.

– Folk ønsker oss lykke til og synes det er et kjempeflott tiltak, noen har til og med allerede tilbudt seg å hjelpe til som frivillig, sier Helene.

Trenger hjelp

– Vi trenger hjelp for å få et så godt som mulig arrangement i havn sier Helene.

– Vi trenger julegaver og godterier. Noen godhjertede sponsorer har allerede meldt seg, men hvem som helst kan gi. Spesielt vil en presang til barna være flott, men selvsagt også voksne mennesker trenger en oppmuntring på julaften. Gavene kan leveres til Dreggen Kro og Vertshus rett nedenfor kirka i Svelvik. Har du pakket inn gaven, så skriv gjerne på gavelappen om det er til barn, gjerne aldersklasse, eller om presangen passer bedre for en voksen, fortsetter hun, og legger til at de også trenger frivillige julekvelden.

Transport

– Ettersom både Svelvik og Sande har store områder uten kollektivtransport julaften, vil vi gjerne komme i kontakt med noen som har tilgang på minibuss eller vanlig bil for transport av gjester. Ta gjerne kontakt med oss, sier mor Nina Christensen.

Påmelding

– Det er selvsagt vanskelig for oss på forhånd å kunne beregne hvor mye mat det vil gå med, så lenge vi ikke vet hvor mange som kommer. Derfor ønsker vi påmelding så tidlig som mulig og gjerne allerede nå, sier Helene, som legger til at de har plass til 150 personer.

– Husk at vi på Dreggen kro og vertshus spanderer gildet for deg som ønsker en julaften sammen med oss. Vet du om noen som har det vanskelig julaften, så tips dem om oss, sier Helene Jensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken