Gå til sidens hovedinnhold

Landbruksminister åpnet festivalen

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg har gledet meg til å komme til Sande og landets største Økofestival, sa landbruksminister Sylvi Listhaug da hun åpnet den niende Økofestival i Sande.

Vi har merket at det er økende interesse for økologiske produkter, men det er nok ennå et stykke igjen om vi skal oppnå at matforbruket i Norge er 15 prosent innen 2020.

Bøndene tilpasser seg etterspørselen, så det er opp til forbrukerne om målet skal nåes sa landbruksministeren i sin åpningstale. Listhaug lovpriset bøndene i Sande for å være en foregangskommune når det gjelder produksjon av økologiske produkter.

Godt vær og mye folk

Økofestivalen trekker stadig mye folk og mange utstillere. Det blir til tider trangt i salgsteltene og omsetningen er meget bra sier utstillerne.

Utenom teltene var det aktiviteter for både store og små. De minste fikk prøve seg i klatreveggen, kjøre leketraktor eller ta en ridetur. Politikerne og lokale foreninger serverte kaffe, vafler og lomper fra sine boder.

På scenen var Trond Heieren i full gang med å annonsere de ulike tiltak og hva som skulle skje utover dagen og kvelden. Etter åpningen var Røshnes Jazzband i gang med å jazze opp festivalen før det ble gjort klart for debatt om økologi fra scenen.

Sande Revylag var på plass med sangeren Aina Negaard samt komikerne Stian og Halvor.

Kommentarer til denne saken