Gå til sidens hovedinnhold

Det gode griseliv

Artikkelen er over 5 år gammel

Fra Grøstad kommer den økologiske frilandsgris.

På Økofestivalen vil du kunne få kjøpt produkter som egenproduserte pølser – både til servering samt salg av forbrukerpakker. Grøstad finner du på festivalens «Matkvarter».

Filosofien er at grisen skal ha det godt fra fødsel til slakt. Grisene på gården lever et liv med mye frihet. De grynter omkring og bestemmer selv om de vil gå tur i skogen og grave etter røtter, eller bare ligge og slappe av.

Kjøttet fra grisene på Grøstad gård i Undrumsdal er økologisk mat uten kunstige tilsetningsstoffer. Grisene lever ute, med minimum 200 kvadrat pr slaktegris, de har tilgang på isolerte hytter med masse tørr halm og får et spesialtilpasset økologisk kraftfór og grovfór.

Ellen og Per Erik Rosnes i Sande er en av fem leverandører til Grøstad.

Kommentarer til denne saken