Gå til sidens hovedinnhold

Flere utstillere er allerede klare

Artikkelen er over 4 år gammel

Et telt og mere til er fylt opp av utstillere til årets Økofestival.

– Åtte utstillere er klare allerede. Det betyr at vi er ganske tidlig ute. Blant disse har de fleste vært med tidligere, én er ny. Og vi er i dialog med flere nye, forteller leder i Økofestivalen, Ellen Rosnes.

Blant utstillerne som har meldt sin ankomst til helgen 20. og 21. august, er Bosheimsmarken (fra Valdres), klesprodusenten Earthereal, eplesaftprodusenten Østre Sando, ecologics og matvareprodusenten Via Italia.

LES OGSÅ: Økofestivalen trenger frivillige  

– Vi håper på mange utstillere. Vi er jo 10 år i år, og ønsker å trå til litt ordentlig. Vi jobber med å utvikle oss fra år til år, sier Rosnes.

Målet er å ha like stort område som i fjor med økologiske varer, gjerne større.

LES OGSÅ (SA+): Maria er ny leder på Selvik bruk  

Noe for de unge

Nytt av året er at Økofestivalen tilbyr lag og foreninger lavere pris for å stille ut, så sant de har med eget tak eller telt.

Ellers kan Rosnes fortelle at det også jobbes med et ungdomsarrangement som skal foregå på lørdagen.

LES OGSÅ (SA+): Jorda rundt med Sande-jeger  

– Vi har veldig lyst til å gjøre noe for de unge, og håper vi får det til. Vi er blant annet i dialog med Fretex. Ideene vi har, er for eksempel å lage egne Converse-sko og notatbøker, redesign, forteller Rosnes, som legger til at de trenger folk til å hjelpe til også her.

En konsert for ungdommen står også på ønskelista – eventuelt en DJ.

Vil ha frivillige

Økofestivalen gikk tidligere ut her i avisa og søkte etter frivillige.

– Vi har fått noe respons, og ser at mange deler saken. Det er viktig å få med at om du melder deg som frivillig nå, er det ikke forpliktende, bare du sier ifra noe tid i forveien, om ikke du kan likevel, sier Rosnes.

Kommentarer til denne saken