Vil støtte afrikansk danse-besøk

Ordfører Karl Einar Haslestad foreslår at kommunen bidrar slik at Danseverkstedet kan invitere fem representanter fra gruppen Mama Africa.

Ordfører Karl Einar Haslestad foreslår at kommunen bidrar slik at Danseverkstedet kan invitere fem representanter fra gruppen Mama Africa. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ordføreren mener kommunen skal bidra med 50.000 kommunale kroner slik at fem senegalske dansere kan besøke Sande.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I en sak som kommer på formannskapets bord neste uke tar ordfører Karl Einar Haslestad til orde for at kommunen støtter dette besøket. Haslestad har skrevet saksutredningen selv på grunn av utskiftninger på kulturkontoret, opplyser han til Sande Avis.

Danseverkstedet ved Fritidsklubben ønsker å invitere noen av medlemmene i gruppen gruppen Mama Africa, som de hadde utveksling med i Senegal påsken 2010.

- Dansen ble brukt som bindeledd og målet var å knytte bånd på tvers av landegrenser. Det var også en reportasje på nasjonalt TV om dette besøket fra Sande, skriver ordføreren i saksutredningen.

Det er nå et sterkt ønske å kunne invitere representanter fra Mama Africa til Sande på sensommeren/høsten i år.  Ifølge saksutredningen opererer man med et budsjett på 120.000 kroner for fem besøkende fra Senegal.  

Danseverkstedet har spart noe penger, og kan bidra med 70.000 kroner selv. De resterende 50.000 kronene søker verkstedet kommunen om.

- Jeg synes dette initiativet bør støttes ut fra at denne typen kulturutveksling er verdifull for de det gjelder og for lokalsamfunnet i sin helhet, skriver ordføreren i saksutredningen og foreslår at kommunen bevilger denne summen.

Ordføreren vil diskutere saken med formannskapet, og hvor pengene skal tas fra vil han komme tilbake til etter at 2011-regnskapet er behandlet.

Artikkeltags