På utlånstoppen i Vestfold

- Sande bibliotek er meget godt besøkt og tar man utlån pr. innbygger i betraktning, så lånes det flere bøker her enn noe annet sted i Vestfold, sier biblioteksjef Brit Døvle Larssen.

- Sande bibliotek er meget godt besøkt og tar man utlån pr. innbygger i betraktning, så lånes det flere bøker her enn noe annet sted i Vestfold, sier biblioteksjef Brit Døvle Larssen.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Brit Døvle Larssen er imponert over biblioteket hvor hun ble ansatt som biblioteksjef 1. juli. - Sande bibliotek er meget godt besøkt og tar man utlån pr. innbygger i betraktning, så lånes det flere bøker her enn noe annet sted i Vestfold, forteller hun til Sande Avis.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Brit Døvle Larsen ble ansatt som biblioteksjef i Sande 1. juli i år og hun lyder klengenavnet “Pippi”.
Hun er fra Åsgårdstrand og synes det er helt ok å pendle mellom Åsgårdstrand og Sande.
Brit Døvle Larsen, som for øvrig dagen før ansettelsen kunne feiere sin 50 årsdag, ble i 1983 uteksaminert fra Bibliotekhøgskolen. 
I ettertid har hun blant annet vært med på å bygge opp bibliotektjenesten for de ansatte ved Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse/Psykiatrien i Vestfold og hun skryter hemningsløst av sin nye arbeidsplass ved Sande bibliotek.

Godt besøkt
- Bibliotekets beliggenhet midt i sentrum gjør sitt til at besøket er så bra. I tillegg så treffer bibliotektilbudet folk “hjemme”.  Vi er lydhøre ovenfor hva folk ønsker seg av litteratur. Samarbeidet med andre bibliotek gjør at vi kan opprettholde et godt tilbud.
Vi er for øvrig det eneste biblioteket i Vestfold som holder åpent tre dager i uka, også lørdager, gjennom hele skoleferien. På åpningsdagene i sommer hadde vi mellom 150-200 besøkende pr. dag, forteller Brit Døvle Larssen.

Åpningstidene for øvrig er mandag, onsdag og torsdag fra kl. 11:00-19:00. Tirsdag og fredag fra kl. 08:30-14:00 og lørdag fra kl. 11:00 til 15:00.

- På tirsdagene og fredagene har skoleelever fortrinnsrett, det er disse to dagene vi holder stengt i skoleferien. Vi er “skolebibliotek” for Haga skole og ungdomsskolen i Sande, sier hun.

Hvilken løsning det blir for de øvrige skolene er ennå uviss. Sande videregående skole har sin egen utlånsordning gjennom fylkeskommunen.

Nylig var det en delegasjon fra Polen på besøk med 42 personer bestående av bibliotekdirektører og ansatte som ville se på driften av ulike bibliotek rundt om i fylket.
- De var imponerte av hva vi har fått til her i Sande, forteller Brit Døvle Larssen.

Arrangementer
Gjennom høsten er det planlagt fire arrangementer for barn og fire arrangementer for voksne. I tillegg er det to arrangementer i forbindelse med Kulturuka på biblioteket i Sande.

Arrangementene er meget godt besøkt. Det har hendt at vi har måttet sette strek for inntak av publikum av kapasitetsmessige grunner. Det er begrenset hvor mange vi har lov til å ta inn i lokalene forteller Døvle Larssen.

Lørdag 18. september var det godt trykk her da dinosaurforsker Jørn Hurum besøkte oss og fortalte om sine arbeider på Svalbard og om den nå så berømte primaten Ida.
Mandag 27. september fikk biblioteket besøk av forfatteren Edvard Hoem som fortalte om Bjørnstjerne Bjørnson. Videre var det skikkelig moro for hele familien 2. oktober da “tullekunstner” Chriss Chrissel gjestet med sitt magiske dyreshow.
For øvrig finner du alle bibliotekets arrangementer ved å gå inn på
www.sande-ve.kommune.no

Skryter av ansatte og kommunepolitikerne
Brit Døvle Larssen slipper oss ikke ut før hun har sagt noen godord om ansatte ved biblioteket som hun synes gjør en fremragende jobb og for Sande kommune som satser på sitt bibliotek både ved å flytte det til mer egnede lokaler i sentrum og ved å støtte det økonomisk.

- Vi trenger et godt bibliotek i Sande. Det har vi fått og det blir lagt merke til, - også av fylkespolitikerne, sier hun.

Artikkeltags