Montebellorittet ut av sentrum

En saga blott... Når Sande Sportsklubb flytter starten på Montebellorittet til klubbhuset i Dyegata blir det ikke samme liv og røre i sentrum.

En saga blott... Når Sande Sportsklubb flytter starten på Montebellorittet til klubbhuset i Dyegata blir det ikke samme liv og røre i sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Arrangøren oppgir blant annet manglende støtte fra kommunen som årsak.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

19. mai arrangeres Montebellorittet for 13. gang. Påmeldingen er rekordstor så langt, og det kan bli opp mot 800 deltakere i årets ritt.

Men sentrum går glipp av liv og røre denne dagen. Arrangøren, Sande Sportsklubb har nemlig bestemt å flytte starten ut fra sentrum og til klubbhuset i Dyegata.

Leder av arrangementskomiteen, Ole Kristian Skjørdal og leder i hovedstyret i Sande Sportsklubb, Otto Galleberg oppgir flere grunner til flyttingen.

- Rekorddeltakelse er meget hyggelig, men det krever enda mer av arrangørstaben. Rittet har tidligere år skapt liv og røre i Sande sentrum, med masse folk og publikummere, men det er en krevende jobb å ha et slikt arrangement i Sande sentrum ikke minst slik at sikkerheten ivaretas. Sande Sportsklubb har betydelig merkostnader ved å leie nødvendig utstyr for å ha rittet i sentrum, samt at inntekter fra kiosk og annet salg tapes for klubben. Videre har det vært enkelte butikker i sentrum som ikke ønsker at rittet skal være der. Sande kommune ønsket i år heller ikke å inngå en samarbeidsavtale for Montebellotrippelen, herunder Montebellorittet, skriver Skjørdal og Galleberg i en redegjørelse, der det heter videre:

- Arrangørkomiteen tar hensyn til disse signalene og flytter derfor årets start til klubbhuset i Dyegata. Her har klubben egne garderober og toaletter som kan brukes, samtidig som vi har full kontroll på kiosk og annet salg som gir viktige inntekter til klubben. Montebello-arrangementene er den største dugnadsjobben til skigruppa i Sande sportsklubb, og vi trenger de inntekter vi kan få for å drive klubben videre, særlig nå som klubben bygger skiløype med lys på Vestskogen, og også ønsker å bygge en varmestue/hytte i tilknytning til denne.

En av årsakene til rekordoppslutningen er nyheten familie/trimløype på 22 km, som følger sideveiene fra Sande til Konnerud, tror Ole Kristian Skjørdal og Otto Galleberg.

Det er fortsatt mulig å melde seg på til Montebellorittet. Du kan lese mer om rittet her

Artikkeltags