Ja til sosialboliger ved rådhuset

Vest for parkeringsplassen bak rådhuset vil formannskapet etablere sosialboliger, der rusmisbrukere og andre vanskeligstilte skal få oppfølging av fagfolk.

Vest for parkeringsplassen bak rådhuset vil formannskapet etablere sosialboliger, der rusmisbrukere og andre vanskeligstilte skal få oppfølging av fagfolk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Formannskapet vil ha seks boliger for vanskeligstilte nær rådhuset, tross protest fra nærmeste nabo.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Alle vil ha det – bare ikke “in my backyard”.

Flere formannskapspolitikere var innom dette tankekorset da saken om sosialboliger – eller boliger for folk med lav boevne, som det heter på byråkratspråket – ble behandlet tirsdag.

For alle er enige om at rusmisbrukere og andre vanskeligstilte skal ha bolig og oppfølging, men lokalisering av slike boliger skaper alltid debatt.

Det planlagte “småhus”-prosjektet inneholder et brakkebygg med seks små boliger og et kontorbygg, med personalbase og fellesarealer. Det er tenkt plassert vest for parkeringsplassen ved rådhusbygg B, altså der helsestasjonen holder til (i saksutredningen er det feilaktig oppgitt vest for parkeringsplassen).

Dermed blir rådhuset selv nabo til de nye sosialboligene, men også fra beboerne i nærmeste bolighus er det kommet kraftige protester.

I formannskapet viste Eilert Olsen (H) til at også ved bofellesskapet i Prestegårdsalleen er det en viss uro. Frps Per Hartvig Olsen mente det er forståelig at naboene blir litt skremte, siden det i saksutredningen kommer klart fram at det kan være utfordringer for omgivelsene knytt til slike boliger. Olsen mente naboene kan tolke det som skremmende med tiltak som gjerde, innbruddssikre glass, flomlys og videoovervåking.

 Som den eneste stemte FrP-representanten mot rådmannens innstilling om å bygge dette “småhus”-prosjektet "i rådhusets backyard". Han mente det bør utredes om det finnes andre og bedre egnede områder å etablere sosialboliger på.

Arbeiderpartiets gruppeleder, Elin Weggesrud understreket hvor viktig det blir med en god prosess med naboene i denne saken.

- Her har kommunen en viktig jobb å gjøre, sa Weggesrud.

Artikkeltags