– Og så overlevde jeg da. Det er jeg faktisk ganske fornøyd med!

KNIVSTUKKET: Det var på denne Kiwi-butikken i Oslo kvinnen ble knivstukket. En 20 år gammel russisk muslim ble pågrepet og forklarte først at motivet var å begå en terrorhandling.

KNIVSTUKKET: Det var på denne Kiwi-butikken i Oslo kvinnen ble knivstukket. En 20 år gammel russisk muslim ble pågrepet og forklarte først at motivet var å begå en terrorhandling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Hennum fra Lier ble knivstukket på nærbutikken i Oslo. Nå begynner veien tilbake til livet.

DEL

(Drammens Tidende) LIER/OSLO: Torsdag 17. januar i år ble Anne Hennum knivstukket av en vilt fremmed på sin lokale Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo.

En russisk mann ble siktet i det som politiet først etterforsket som en terrorsak.

Til Aftenposten forteller Hennum nå hvordan hun selv opplevde angrepet, og tiden etterpå.

– Drev og døde

– Jeg følte at jeg drev og døde. Jeg tenkte for aller første gang at nå er det kanskje slutt på alt. Jeg var veldig redd, men frykten og adrenalinet holdt i det minste smertene unna, forteller hun om minuttene etter knivangrepet hvor hun satt på trappen foran en kebabrestaurant før ambulansen kom.

Gjerningsmannen greide å rømme fra butikken, men ble innhentet senere av politiet.

Hennum hadde blitt truffet både i leveren og hovedpulsåren, og ble lagt i koma og operert. Operasjonen var vellykket, og Hennum reiste etter hvert hjem til familien i Lier.

Knivstukket Lier-kvinne våken og ute av koma: – Hun var veldig redd 

– Ubeskrivelig lettet

– Jeg var så ubeskrivelig lettet over å ha overlevd. Hele den dagen var jeg takknemlig for at jeg våknet i live, sier hun om dagen da hun ble vekket av komaen.

Om gjerningsmannen sier hun:

– Jeg er fortsatt opprørt over hva han gjorde mot meg. Han gikk jo faktisk inn for å drepe meg. Samtidig synes jeg litt synd på ham. Du kommer ikke fra et bra sted når du gjør noe slik.

Mannens advokat har hele tiden framholdt at hans klient er syk. Han ble i slutten av januar tvangsinnlagt på sykehus, hvor han skal utredes for schizofreni.

Til Aftenposten forteller Hennum at hun lovte seg selv å se på hver eneste dag som en gave om hun overlevde angrepet.

– Og så overlevde jeg da. Det er jeg faktisk ganske fornøyd med!

Artikkeltags