- Lei oss på elevenes vegne

14 lærere er tatt ut i streik ved Sande videregående skole. Fredag morgen var de i gang med streikevakt.

14 lærere er tatt ut i streik ved Sande videregående skole. Fredag morgen var de i gang med streikevakt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ved Sande videregående skole er 14 lektorer tilsluttet Norsk Lektorlag i streik. Norsk Lektorlag ivaretar cirka 2400 lærere i KS-området. Av alle videregående skoler tilsluttet Norsk Lektorlag i Norge, er kun to skoler tatt ut i streik. Én skole i Stavanger og altså Sande videregående skole.

DEL

- Vi er veldig lei oss på elevenes vegne, sier Ellen Tytlandsvik, en av de streikende lektorer ved Sande videregående skole. Dette går ut over pensumet til elevene som senere skal opp til eksamen.

Nei til forverring

Dersom lærerne får mindre fleksibilitet, vil dette ikke bare ramme lærerne som yrkesgruppe, men også i stor grad ramme elevene.

- Slik det er i dag, står vi til elevenes disposisjon nærmest døgnet rundt. Opprettholdes forslaget til det nye kontrollregimet, faller også viljen til fleksibilitet og tilgjengelighet bort, sier de streikende lærerne.  
Avtalen vil også gjøre det mindre attraktivt å velge skolen som arbeidsplass sier de.

Redd for å miste lærdom

Andrine M. Lindseth er elev ved Sande videregående skole med studiespesialisering i tredje klasse Biologi II og Kjemi II. 
- Det er veldig frustrerende om vi mister viktig undervisning grunnet streiken, sier Andrine. Spesielt dumt er det å miste timene i realfag som blir vanskelig å hente inn før eksamen. Hun støtter likevel streiken og håper at lærerne får de arbeidsforhold som kreves til elevenes beste.

Nye forhandlinger

Partene i streiken skal møtes i løpet av dagen for nye diskusjoner.

Øverst på lista for de streikende står lærernes faglige frihet og overtidsbestemmelser.

Artikkeltags